Foto: DELFI
Par vienu no šīs nedēļas apspriestākajiem notikumiem kļuvusi mūziķa un dzejnieka Andra Kiviča publiski paustā skarbā kritika Valsts prezidentam Raimondam Vējonim. Tiesa, arī viņam pašam pēc sava viedokļa publicēšanas nācies uzklausīt pārmetumus un nosodījumu.

Jau vēstīts, ka Kivičs nebija apmierināts ar Vējoņa uzrunu Dziesmu un deju svētku noslēguma koncertā. "Ja Valsts prezidents valsts lielākajā notikumā (un arī ārpus tā regulāri) nevar izdarīt vienīgo, kas viņam ir jāvar izdarīt – iedvesmojoši, emocionāli, tekoši runāt, tad tas ir signāls visai tautai – arī jums savā darbā nav jāvar paveikt tas, kas jums ir jāpaveic, jums nav savā lietā jābūt varošiem, jo (kā var feisbukā lasīt) jūs... esat tikai cilvēki!!!" savu nostāju "Facebook" izklāstīja Kivičs.

Mūziķis vēlāk arī pauda neizpratni par cilvēkiem, kuri aizstāv prezidentu. "Noslēgumā es gribu pateikt, ka es esmu ļoti pārsteigts par to, ka ir tādi laikabiedri, kuri neatšķir, kas ir "labs cilvēks" un kas ir "amats". Kas ir vēlme, "lai viss būtu forši ", un kas ir "neapmierināta kašķēšanās par sīkumiem". Ka ir cilvēki, kuriem šķiet pilnīgi ok, ka jauno laiku lielākajā notikumā Latvijā, cilvēks, kas prezentē valsti, nevar salikt kopā 10 teikumus," vēstīja mūziķis.

Kā vēlāk saviem atbalstītājiem atzinis Kivičs, kura teiktajam daudzi pauda atbalstu, viņam par prezidenta kaunināšanu nācies uzklausīt arī pārmetumu gūzmu. Visbeidzot mūziķis padalījies ar secinājumu, ka valstī netrūkstot idiotu.

"Pēdējais secinājums (šīs te Vējoņa gadsimta runas kontekstā) – pilnīgu idiotu (tādu, kuru idiotismu nav iespējams vārdos aprakstīt) īpatsvars sabiedrībā ir ap 2%. Divi cilvēki no 100 nesaprot pilnīgi neko. Svarīgi ir sev un bērniem iemācīt viņu atpazīt savā dzīvē," ceturtdien, 12. jūlijā, "Facebook" prātojis Kivičs.

Mūziķis komentāros norādījis, ka "man viens sociologs teica, ka sakarīgi, disciplinēti, izglītoti, bez atkarībām un nosliecēm un apveltīti ar darba spējām virs vidējā ir 15% cilvēku.

Dziesminieks arī pavīspnājis par kādu dāmu, kura viņam pārmetusi par Vējoņa kritizēšanu.

"Un tad viena kundzīte uzrakstīja – pats apaudzis ar bezgaumīgiem sejas matiem un aiztiek mūsu Vējonīti. Un lai es nebrīnos, ka tas kungs nāks ar liesmām pār mani... Tādā zolīdā puķainā kleitā, ar ieveidotiem Merilinas Monro matiem, ar saulespuķēm rokās un zelta zobiem," savu nelabvēli aprakstījis Kivičs.
Kas interesanti, mūziķis pēc Vējoņa uzrunas kritizēšanas prezidentam veltīja arī uzmundrinošu dziesmiņu.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!