Foto: Privātais arhīvs
Mammas jau izsenis ir pierādījušas, ka nav nekā tāda, ko viņas nespētu izdarīt, un tas viņas liek apbrīnot ar katru dienu arvien vairāk. Arī Latvijā ir māmiņas, kuras labprāt savā ikdienas dzīvē dalās ar citiem, tādējādi kļūstot par iedvesmas avotu tūkstošiem cilvēku.

Lielākoties visas "Instagram" mammas aizrautīgi raksta garus stāstus, kur teju katra teikuma beigās ir ielikta vismaz viena emocijikona, zem kuriem komentāri un viedokļu apmaiņas diskusijas birst kā no pārpilnības raga. Tāpat neatņemama sastāvdaļa ir mirkļbirkas, uzņēmumu un atrašanās vietu ietagošana.

Dažām mammām Latvijā ir krietns sekotāju pulciņš "Instagram", kā rezultātā arvien vairāk uzņēmumu sūta dažādus labumus, lai tās savā profilā pareklamētu ar kādu konkursu vai ieteiktu izcili labo produktu, kurš noteikti jāpamēģina. Mammu profili nereti kļūst par reklamēšanās vietu, kur pie skaistās bildītes reizēm būs aicinājums: "ar šo kodu vari iegūt 15% atlaidīti".

Savukārt citas savā brīvajā laikā gatavo dažādus ēdienus un pašu rokām darina smukumlietiņas. Īpaši iecienīti māmiņu vidū ir tieši saldo ēdienu un kūku ieraksti, kurās gluži kā "Pinterest" iemūžinātas kārdinošas tortes, našķi un citi deserti. Tieši pie šīm fotogrāfijām sarosās vairākas sekotājas, kuras tīko pēc receptes.

Ir arī māmiņas, kuras aizrautīgi apraksta savu bērnu gaitas, panākumus, neveiksmes, blēņas, kā arī salīdzina jaunākos bērnus ar citām savām atvasēm. Taču viss neapstājas pie bērniem – dažas arī parāda savām sekotājām kādu glītu pašportretu, kā arī pēc dzemdībam atgūto figūru, jo īpaši plakano punci, kas izpelnās lielas uzslavas un "patīk" sirsniņu birumu.

Taču nereti "Instagram" mammas nepublicē tikai skaistos un prieka pilnos mirkļus. Viņas arī atgādina, ka ir tādi paši cilvēki kā pārējie un viņu ikdienā netrūkst nedz bērna brēkšanas, nedz punķu un asaru.

"Delfi Izklaide" piedāvā aplūkot iedvesmojošāko "Instagram" mammu kontus, kurā var smelties ikdienas iedvesmas devu.

Dace Alpa

Kristīne Danenbergsone

Ķert un baudīt šādus momentus!😍🌈🌼🌱

A post shared by Kristīne Danenbergsone (@k.danenbergsone) on Jul 1, 2018 at 2:50am PDT

Ieva Cipruse

Jolanta Kartašova

Chillin' with my ladies 💜

A post shared by Jolanta (@threebirdies) on Jun 30, 2018 at 8:13am PDT

Laura Grēviņa

Rūta Dvinska

Sunday at its finest ☀️

A post shared by Rūta Dvinska (@rutadvinska) on Jun 17, 2018 at 3:48am PDT

Agija Kola-Kanča

Linda Ķuze

Daiga Ellaby

Marta Logina

Terēze Aploka

Aiga Zviedre

Nu ko. Lai iet viens drausmīgi drosmīgais stāsts. Izaicinājums #KompleksuDetokss joprojām rit pilnā sparā un te līdz ar ļoti neglaimojošu, nerediģētu bildi ar ķermeņa zonu, ko man jau gadiem grūti mīlēt, blogā publicēju savu ķermeņa pieņemšanas stāstu. ▪ Zinu, ka kavējos ar laicīgu publicēšanu, bet vakar man vienkārši nepietika drosmes. Šodien saņemos. Vēlāk būs arī otrs iekavētais stāsts par #BodyPositivity tēmu un sava vizuālā izskata pieņemšanu un cerams paspēšu arī live, jo visu bloga ierakstā nesanāk ietilpināt, lai gan ir vēl vairākas lietas, ko gribētos pieminēt. ▪ P.S. - paldies visiem drosmīgajiem, kuri līdz šim uzdrīkstējušies pārkāpt sev pāri un drosmīgi runājuši par saviem kompleksiem. Visiem, kuri līdz maija beigām dalīsies ar saviem #KompleksuDetokss stāstiem, būs izredzes laimēt superīgas balvas! ▪ #FaceYourFears #FearDetox #SākPārietBailes #SelfLove #LoveYourself #LooseShame #BeYou #YouDoYou #BetterThanYesterdaysSelf #Motivation #ItsYouVSYou #UzvariSevi #OvercomeFear

A post shared by ➳ Aiga Zviedre (@the_aiga) on May 25, 2018 at 1:40am PDT

Katrīna Mame

čau, te atkal es, dārzeņu tante.👋 šonedēļ kāds man teica, ka es esot veselīgākais cilvēks, ko viņš pazīst.😳 tas man lika aizdomāties par to, kādu tēlu par sevi es šeit radu. tāpēc gribēju nedaudz padalīties ar stāstu iz dzīves. ne jau tāpēc, ka tagad ir modīgi būt atklātiem un ievainojamiem, bet gan tāpēc, ka sapratu, ka no malas tiešām izskatos kā veselības guru ar savām miljons dārzeņu bildēm.🥕vakar bija gara darba diena. bez īstas pusdienu pauzes. visas dienas garumā es izēdu gandrīz veselu sāļo cepumu paku, kaut kādus dīvainus ķiploku krekerus, daudz sieru un saldēto picu. vakarā siermaizes un siera nūjiņas. dārzeņus tikai tik daudz, cik tomātu uz siermaizēm (maz) un saldētās picas. vakarā jutos sūdīgi, protams, bez enerģijas un ar sāpošu vēderu. man ir šādas dienas. un es tās neuzskatu par cheat dienām vai "grēcīgām" maltītēm, jo tā vienkārši ir dzīve. šodien toties mēģinu salikt sevī tik daudz dārzeņu, ka pa acīm lien laukā, jo man garšo un es zinu, ka jutīšos daudz labāk kā vakar. nu tā. nav tādu veselīgāko cilvēku. visiem ir savas uzvaras un klupšanas akmeņi.✨ P.S. ejiet uz tirgu. pērciet dārzeņus. gatavojiet mājās! 😘

A post shared by Katrīna Mame / Krustnagliņa (@katrinamame) on Jun 14, 2018 at 4:33am PDT

Ilva Kauliņa

Baiba Vītiņa

Paula Roze

Čau, gribi es Tev pastāstīšu savu versiju vārdu savienojumam #BodyPositive? Es ticu, ka katram no mums ir doti pietiekami daudz instrumenti, lai mēs varētu izvēlēties savu fizisko formu. Protams, ka es paskaidrošu - nerunāju par slimībām un citām lietām, kurās fiziskā forma ieņem absolūti nenozīmgu lomu perspektīvā pret visu pārējo! Es runāju par tādiem pašiem parastiem cilvēkiem, kā es, kuri 10 gadus ir dzīvojuši mokošā nostaļğijā par savu vidusskolas plakano vēderu un visu pārējo pusaudzes augumu. Tad nu beidzot pēc diviem bērniņiem, atguvusi savu ķermeni tikai sev, es sāku lēnā garā sakopt savu vizuālo namiņu. Un te sākas mana šodienas doma. Man tas gandrīz nemaz nav stāsts par konkrētiem kilogramiem (skaidrs, ka kilogrami ir zināms atskaites punkts, bet ne pats galvenais), bet gan par tā punkta atgūšanu, kādā jūtos komfortabli pati SAVĀ ādā. Es GRIBU patikt SEV pirmām kārtām, turklāt es NEgribu kļūt apsēsta ar svara zaudēšanu! Es gribu, lai kvalitatīvs dzīvesveids ir mana ikdiena, kas nozīmē gan man piemērotu uztura ievērošanu, gan man komfortablu sporta režīmu, GAN arī to, ka reizēs, kad citas dzīves lietas kļūs par prioritāti, spēt piedot sev un nepārmest, ka ilgāku laiku nav progress (varbūt pat ir kripata regresa fizisko sajūtu ziņā). Piemēram, pēdējo mēnesi man nav bijis laika sportam nemaz, nemaz, nu tā, ka man nav bijis laika pat dušā ieiet dažreiz, kur nu vēl atrast laiku skriešanai vai sporta zālei, BET kā kompromisu es saglabāju savus kontrolētos ēšanas paradumus un, kaut arī progresa nav nemaz, es nejūtos slikti, jo es spēju ar sevi atrast kompromisus šajā dzīves posmā! Vai man patīk mana izstaipītā āda, kura var kalpot par segu un izskatās pēc riepas, kaut arī vairs nav? Nē, protams! Vai nespēju sagaidīt, kad tikšu no ķengursomas vaļā? 💯% jā! Vai tas nozīmē, ka nemīlu savu ķermeni?! Pilngi noteikti nē!!! Tas nozīmē vien to, ka es paturu tiesības izvēlēties un nesamierināties, kādā čauliņā vēlos dzīvot un, ja ir lietas, ko es fiziski nespēju paveikt pati saviem spēkiem, tad esmu ar mieru lūgt palīdzību ķirurgiem. Bet šodien pamostos un jūtos lieliski, jo zinu, ka esmu progresējusi par visiem💯! Ko sev šodien pie spoguļa vēlies sev teikt Tu?

A post shared by Paula Roze | Lifestyle Blogger (@mrs.paularoze) on Jun 27, 2018 at 11:01pm PDT

Zane Gauruča

Antra Majore-Megne

Evita Rozentale

Ieva

My girls ❤️❤️❤️

A post shared by Ieva (@ieva_and_kids) on Jun 20, 2018 at 7:43am PDT

Arta Brice

Parādījām meitai kā debesis deg.

A post shared by Arta Brice 🌿 (@mammadaba) on Jul 1, 2018 at 12:03pm PDT

Katrīne Sauliete

Elizabete Gorina

Ilze Rekoviča

Mans mazais-lielais pasaules dārgums! 💙

A post shared by Ilze Rekoviča (@ilze_re) on Jun 27, 2018 at 12:56pm PDT

Ieva Gulbiņa

Kristīne Dzenīte

Postpartum update ⚖️ Mamma diviem 37 dienas 💪🏼 . Tik laimīgs cilvēks izskatās, kad uzzin par diastāzi kulaka platumā (norma 2 pirkstu platumā)🤦🏽‍♀️ Vai arī nē!🎭 . Nav jau tā, ka tas man būtu pārsteigums. Brāļi bija pacentušies izbīdīt sev kārtīgu mitekli, īpaši pēdējās nedēļās 🏀, bet tomēr cerēju uz smaidīgāku preses saiešanu atpakaļ tagad un tūlīt. 😁 . Šobrīd varētu sešpaku uzkačāt sānos 😂 . Kamēr teips uzlīmēts, tikmēr skats vēl ciešams. Bet bez tā, ehh kas par lupatu 🥋Varbūt drīzumā arī jūs traumēšu ar šo skatu 😃 . ❗️tikmēr, kamēr skatos uz mazajiem (kādreizējiem) punča iemītniekiem, mans vēders nešķiet tik traks. Bet skatoties spogulī..ir kā ir 🚯 . ‼️tas ir tikai mans vēders, un mana izstaipītā āda. Tā nebūs visām, un Tev tā noteikti nebūs! Ar vienu bērniņu krietni mazāka iespējamība pie tāda tikt. Nebaidaties 😅 Es tikai dalos ar savu pieredzi, lai sevi motivētu tikt atpakaļ pie savām 'normām' (kādreiz, kaut kad - tagad 🤪😂)! . . . #parādisevi #postpartum #postpartumlife #postpartumupdate #postpartumrecovery #postpartumbody #momlife #momoftwo #twinmom #recovery #after #csection #csectionrecovery #csectionbelly #afterpregnancy #tape #mammudzīve

A post shared by Kristīne (@kristine.dzen) on Jun 30, 2018 at 1:59am PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!