Foto: Vida Press

Kad Lielbritānijas karaliene Elizabete II dosies mūžībā, Kembridžas hercogiene Katrīna varētu tikt pie jauna titula, kuram ir visai liela nozīme.

Britu tabloīds "The Sun" ieskicējis notikumu attīstības gaitu, kad karaliene dosies mūžības ceļos, proti, princis Čārlzs kļūs par Lielbritānijas karali, bet Kembridžas hercogi pavirzīsies soli augstāk Lielbritānijas monarhijas troņa mantošanas līnijā.

Ja tā notiks, tad Kembridžas hercogiene Katrīna kļūs par Velsas princesi, kas bija princeses Diānas tituls, bet Kembridžas hercogs Viljams kļūs par Velsas princi, skaidro "The Sun". Ja Kembridžas hercogiene vēlēsies, tad viņa varēs pieņemt Velsas princeses titulu, kas būtu kā pagodinājums vīra mammas piemiņai.

Pašlaik Velsas prinča tituls ir Čārlzam, bet teorētiski Velsas princeses tituls ir Kamillai Pārkerei-Boulzai. Tiesa, viņa neizmanto Velsas princeses titulu, jo tas tiek asociēts ar bojā gājušo princesi Diānu.

Pēc vecmāmiņas nāves titulu, iespējams, nesaņems princis Harijs, kurš Lielbritānijas monarhijas troņa mantošanas līnijā atrodas diezgan tālu, atzīmē britu tabloīds.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!