Foto: Mango

Šopavasar Latviju pāršalca ziņa, ka tiek šķirta AS "ABLV" līdzīpašnieka un padomes priekšsēdētāja Oļega Fiļa un vīnzines, uzņēmējas Santas Zāmueles laulība, kas tika noslēgta 2016. gada rudenī. Šķiršanās izvērtās par plašu skandālu, kurā tika vētīti bijušo laulāto biznesa darījumi un kopdzīves likstas. Visbeidzot Santa izklāstījusi savu versiju par to, kas sagandējis abu attiecības.

Taujāta, vai viņas jūtas pret Oļegu bijušas īstas un vai mīlējusi bijušo vīru, Zāmuele intervijā žurnāla "Santa" jaunākajā numurā viennozīmīgi apgalvojusi, ka tā tas bijis.

"Pirmkārt, ja tu cilvēku nemīli, tad kā tu vispār ar viņu vari dzīvot kopā? Otrkārt, kā var iet pie altāra? Taču ir viens bet. Kad mēs kādu mīlam un mūs kāds mīl, sākuma posmā cilvēks ir labākais, kāds viņš spēj būt.

Jautājums – kāpēc kādā brīdī cilvēkam zūd vēlēšanās būt labākajam, kāds vien viņš spēj būt? Un kāpēc viņš pieņem, ka var kaut ko darīt virspusēji, pa pusei, vai vispār vairs nedarīt? Ka var nepasmaidīt. Var nepateikt paldies. Var izgāzt savu neapmierinātību, ja bijusi slikta diena darbā. Un var aizmirst, ka partneris nav tava atkritumu kaste. Un cilvēki tā var nodzīvot gadiem. Tā mēs savā dzīvē ievazājam tos gružus, un viņi tur krājas un krājas... Līdz sakrājas. (..)," pārdomās dalījusies Santa.

Kā uzsvērusi Fiļa bijusī sieva, neizrunātie jautājumi, laikus neizravēti, ielaiž ļoti dziļas saknes. Tad pienāk brīdis, kad jau ir par vēlu kaut ko vērst par labu un risināt.

"(..) Man vispār ir sajūta, ka manam bijušajam vīram joprojām ir ieildzis ļoti grūts dzīves posms saistībā ar lielo zaudējumu, kas notika viņa biznesā un karjerā. Man ir arī skaidrs, ka visa šī mūsu situācija ir ļoti emocionāla. Jau pat neadekvāti emocionāla. Cenšos saprast savu bijušo vīru, cik tas ir manos spēkos. Bet šobrīd vairs nesaprotu. Tas cilvēks, kuru pazinu un mīlēju, ir pazudis, es viņu vairs neredzu. Skaidri zinu, ka viņš tāds nebija. (..)," sacījusi Santa.

Zāmuele ar Fiļu kopā bija trīsarpus gadu, un tas, viņasprāt, ir pietiekami ilgs laiks, lai cilvēku iepazītu. Arī precības nebija sasteigts lēmums. To, ka Oļegs laika gaitā mainījies, pamanījusi ne tikai pati Santa, bet arī citi cilvēki.

Lai gan Santu dziļi skumdina tas, cik ļoti pasliktinājušās viņu abu attiecības, viņa bijušajam vīram vairs nevarot palīdzēt. Turklāt viņai nav pieņemams tas, kā Oļegs risina viņu privātos jautājumus. Tajā pašā laikā bijusī sieva no sirds vēlas, lai ar Oļegu viss ir kārtībā un viņam viss izdodas.

Savukārt, taujāta, vai viņa bijusi šķiršanās iniciatore, Santa nav vēlējusies ieslīgt detaļās, jo "man šķiet nekorekti pret partneri to tagad publiski apspriest". Tiesa, viņa gan nav slēpusi, ka pēdējās attiecībās viņai nudien nav gājis viegli.

"(..) Manās pēdējās attiecības nepavisam nebija viegli, jo otrs visu laiku bija darbā. Un es kādu laiku, tēlaini izsakoties, sēdēju pie loga un gaidīju. Bet tad es arī sāku braukāt komandējumos un veltīt arvien vairāk laika darbam.

Es negribēju to stāstīt, tomēr izstāstīšu, jo tas daudz ko pastāsta par to, kā jutos. Bija tāds lūzuma punkts, kad mūsu mājās ienāca zagļi. Tobrīd biju mājās viena ar bērniem, jo vīrs spēlēja futbolu. Es tiešām sēdēju, ieslēgusies vannasistabā ar nazi rokās, un zvanīju policijai. Ar vīru pēc tam runāju par to un sapratu, ka mēs runājam dažādās valodās. Viņš nesaprata, par ko es uztraucos. Es ļoti bieži šajās attiecībās jutos viena. Viena ar saviem bērniem, suņiem un kolēģiem," intervijā žurnālam sacījusi Santa.

Zāmuele arī atzinusi, ka nekādi materiāli labumi un nauda nespēj cilvēku piespiest palikt attiecībās, ja tās viņu iztukšojušas emocionāli un enerģētiski.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!