Foto: Vida Press
Par vienu no aizvadītās nedēļas apspriestākajiem notikumiem kļuva britu dziedātāja Robija Viljamsa rupjais žests 2018. gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīra atklāšanas ceremonijā Maskavā – viņš uzstāšanās laikā parādīja vidējo pirkstu. Visbeidzot mūziķis izskaidrojis savu rīcību.

Jau vēstīts, ka Robijs atklāšanas ceremonijā Lužņiku stadionā izpildīja vairākus savus hitus. Bēdīgi slavenais incidents notika dziesmas "Rock DJ" laikā. Viljamss, lūkojoties videokamerā, skaņdarba oriģinālos vārdus aizstāja ar frāzi "es to izdarīju par brīvu" un parādīja skatītājiem vidējo pirkstu.

Publiskajā telpā izskanēja visdažādākie minējumi, ko Viljamss ar to vēlējās pateikt, netrūka tādu, kas viņu nopēla, viņa žestam tika meklēts arī politisks zemteksts. Savukārt pats Robijs šonedēļ intervijā atklājis – patiesībā vidējais pirksts vispār neko neesot nozīmējis. Viņam vienkārši gadījies neveikls misēklis.

Robijs otrdien, 19. jūnijā, viesojies populārajā britu TV sarunšovā "This Morning", kurā pajokojis, ka esot tik neparedzams, ka pats sev nevarot uzticēties. Pirkstu viņš parādījis, uzsākot vienas minūtes laika atskaiti līdz mača sākumam. Diemžēl sanācis tā, ka viņš izslējis vidējo pirkstu.

"Es izjutu milzīgu spiedienu, jo bija atlikusi tikai viena minūte, un man nebija nojausmas, kā es to (savu šovu) pabeigšu pusminūtē. Tāpēc es vienkārši uzsāku vienas minūtes atskaiti," intervijā skaidrojis Viljamss.

Tāpat arī mūziķis piebildis, ka "es sev nevaru uzticēties, jo nezinu, ko kādā brīdī izdarīšu". "Tur nebija nekāda plāna. Plāns bija nodziedāt visu pareizi un nepaklupt," skaidrojis Robijs, kurš arī atzinis – uzstāšanās laikā viņa prāts esot pilnībā atbrīvots.

"Starp mani un manu saprātu ir tāds kā bloks. Un tad kaut kas notiek, un es piecas minūtes vēlāk domāju: "Vai es tikko... jā, es to izdarīju, vai ne?"," sacījis Robijs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!