Foto: Vida Press
Lielbritānijas karaliskajā ģimenē šovasar gaidāms vēsturisks notikums – karalienes Elizabetes II brālēns lords Ivars Mountbates (attēlā) kļūst par pirmo karaļnama pārstāvi, kurš stājies viendzimuma laulībā.

Lords un viņa ilggadējais partneris Džeimss Koils šovasar precēsies privātā ceremonijā karaļnama īpašumā Devonā. Par savu netradicionālo seksuālo orientāciju Mountbatens publiski paziņoja 2016. gadā – vairākus gadus pēc šķiršanās no sievas Penijas, ar kuru viņam ir trīs kopīgi bērni.

Ekskluzīvā intervijā izdevumam "The Daily Mail" Ivars atklājis, ka pie altāra viņu vedīšot bijusī sieva. Tāpat arī lords norādījis – viņš vēlas apprecēties sava partnera dēļ, jo viņš pats jau agrāk esot bijis precējies un radījis arī vairākus bērnus, bet Džeimsam nekā no tā visa nav bijis.

"Džeimsam nav bijusi tik stabila dzīve kā man. Es vēlos tev to dot," intervijā, pagriežoties pret savu partneri, sacījis lords.

Karalienes brālēns arī piebildis, ka visas trīs viņa meitas atbalstot lēmumu precēties un uzsvēris, ka "mūsdienās tas ir normāli".

Tāpat arī lords atklājis, ka šī būšot ļoti moderna laulība. Tā, piemēram, bildinājuma nav bijis. Abi vīrieši sarunās vienojušies, ka vēlas savu savienību noformēt oficiāli.

Uz kāzām aicināti tiks tikai paši tuvākie radinieki un draugi. Arī kāzu kūku pāris nevēlas. Tā vietā abi vīrieši priekšroku labāk dodot, piemēram, sieram. Arī no pirmās jaunlaulāto dejas viņi atteikušies.

"Tas liek man justies diezgan emocionāli. Es tiešām esmu aizkustināta," sacījusi Penija, kura bijušo vīru vedīs pie altāra.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!