Foto: Vida Press
Kamēr Latvijā velosipēdisti par savām tiesībām atgādina ar dalību Kritiskajā masā vai kādā no Tvīda braucieniem un žēlošanos sociālajos tīklos, citviet pasaulē pedāļu minēji izmanto visefektīvāko metodi uzmanības pievēršanai – dodas ielās pavisam pliki.

Aizvadītās nedēļas izskaņā daudzviet pasaulē norisinājās kailo brauciens, un īpaši krāšņi tas tika aizvadīts Londonā, kur tūkstošiem velosipēdistu pavisam kaili minās pa pilsētas centrālajām ielām.

Šīs akcijas mērķis ir pārējiem sabiedrības locekļiem atgādināt, ka velosipēds ir dabai draudzīgākais un arī cilvēka veselībai lietderīgākais pārvietošanās līdzeklis.

Kā vēsta britu mediji, plikņu brauciens Londonā aizvadīts bez ievērojamiem starpgadījumiem, un vietējie, kuriem uz kailajiem velosipēdistiem nākas noskatīties jau vairākus gadus, jau esot pieraduši pie šīs tradīcijas un nemaz nejūtas izbrīnīti.

Jāatzīmē, ka Londona nebija vienīgā vieta Lielbritānijā, kur pliki ļaudis mina ciskudriļļus. Kailo brauciens norisinājās arī Braitonā, un arī tajā piedalījās vairāki tūkstoši velosipēdistu.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!