Foto: Publicitātes foto/LETA

Aizvadītajā nedēļā tapa zināms, ka AS "ABLV" līdzīpašnieks un padomes priekšsēdētājs Oļegs Fiļs vērsies Valsts policijā par bijušās sievas, uzņēmējas un vīnzines Santas Zāmueles iespējamajiem kriminālpārkāpumiem. Gaismā tiek celtas arvien jaunas detaļas par abu biznesa darījumiem un kopdzīves likstām.

Fiļs un Zāmuele gredzenus mija 2016. gada rudenī, savukārt šī gada aprīlī pašmāju prese vēstīja, ka laulība izjukusi. Drīz vien tapa zināms, ka Oļegs uzsācis jaunas attiecības ar 26 gadus veco bankas darbinieci Kristīni Jelinsku.

Aizvadītajā nedēļā Fiļs aģentūrai LETA apstiprināja, ka lieta, par kuru viņš vērsies policijā, ir saistīta ar viņa uzņēmuma aizdevumiem Zāmueles kompānijām. Izdevums "Kas Jauns" šonedēļ vēsta, ka Santai šobrīd pieder divas firmas – "Sigature Wines" un "Magnum Bar". Īsi pirms šķiršanās no Fiļa mainījies īpašnieks Zāmuelei piederošajai kompānijai "Lion and Rockstar" – par uzņēmuma vienīgo īpašnieku kļuvis Santas tēvs Andrejs.

Bijušie laulātie pašmāju presei šonedēļ izklāstījuši katrs savu versiju par šķiršanās iemesliem un nenokārtotajām finansiālajām saistībām.

Fiļs jūtas finansiāli apkrāpts; apvaino Santu neuzticībā

Foto: LETA

Fiļs šonedēļ izdevumam "Privātā Dzīve" atklājis, ka pēdējais pusgads viņa un Santas attiecībās bijis diezgan sarežģīts un smags, tomēr viņa attieksme vienmēr esot bijusi korekta un cieņpilna. Tāpat arī viņš norādījis – ļoti svarīgi, ka jau attiecību sākumā ar Santu abi vienojušies, ka privātā dzīve tiks nodalīta no biznesa. Runa šobrīd, pēc viņa vārdiem, esot nevis par viņa personīgo aizdevumu, bet viņa uzņēmuma aizdevumu bijušās sievas kompānijai.

"Laulību šķirot, vienojāmies, ka gandrīz 1,8 miljonus eiro Santa varēs atdot pakāpeniski desmit gadu laikā, kā iepriekš bija paredzēts. Protams, laulības laikā biju pielaidīgs un aizdevumam nebija pat nodrošinājuma. Taču, laulību šķirot, vienojāmies – nodrošinājums ir nepieciešams, un par to var kalpot Strēlnieku ielas īpašums, kur šobrīd atrodas Santas bārs "Magnum". Santa tam piekrita.

Aptuveni mēnesi centos šo vienošanos panākt un juridiski sakārtot, taču solījumi netika pildīti un notika nepārtraukta izvairīšanās. Diemžēl. Tad parādījās informācija dažādos publiskos reģistros, kas varētu liecināt, ka manta apzināti tiek nobēdzināta un solījumi netiks pildīti. Nācās vērsties policijā.

Papildus tam atklājās Santas romāns, kas, izrādās, turpinājies jau ilgāku laiku. Un tas jau skaidri parāda, kas pēdējos mūsu laulības mēnešos ir noticis. Neiedziļināšos, bet to var saukt par uzticības nelietīgu izmantošanu un aukstu aprēķinu. Tāpēc tiešām Santai esmu lūdzis atdot atpakaļ vairākas dāvanas, kuras viņai pasniedzu arī pēdējos mēnešos un kuras bija nopietns apliecinājums manām jūtām," stāstījis Fiļs.

Kā norādījis baņķieris, Santa šīs dāvanas labprāt pieņēmusi arī tad, kad viņai jau bijis skaidrs, ka vēlas šķirties. Fiļs gan uzsvēris, ka viņam neesot svarīga šo dāvanu finansiālā vērtība, bet, viņaprāt, esot morāli tikai taisnīgi, ka viņš dāvinājumus vēlas atgūt.

Tāpat Fiļs skaidrojis, ka jaunās attiecības ar Kristīni uzsācis tikai pēc šķiršanās no Santas, bet viņš nemaz nejustos izbrīnīts, ja izrādītos, ka kāds apzināti stāsta melus par viņa jaunajām attiecībām.

Arī intervijā žurnālam "Kas Jauns" Fiļs šonedēļ apgalvojis – pēdējais pusgads laulībā esot bijis smags. "Šobrīd ir skaidrs, ka tur bija izveidojušās citas, jaunas attiecības. Cik ilgas tās bija, nezinu. Un tas mani mulsina vēl vairāk. Par šīm attiecībām uzzināju no Santas draugiem. Sākumā nespēju vai negribēju noticēt, bet tad parādījās arvien jauni un jauni fakti, informācija, arī dažādas fotogrāfijas," skaidrojis Fiļs.

Vīrietis sacījis, ka jūtoties ne tikai emocionāli izmantots, bet arī gan morāli, gan fiziski apkrāpts. Viņš gan nav vēlējies sīkāk skaidrot, kādas dāvanas tieši vēlas atgūt no bijušās sievas.

Fiļs vairākus mēnešus esot mēģinājis ar Santu vienoties, tomēr nekas nav izdevies, tāpēc nācies piesaistīt advokātus. Viņš arī paskaidrojis, ka ir jānodala divas lietas – viņa personīgās dāvanas bijušajai sievai un viņam piederošo uzņēmumu aizdevumi Santas piederošajām kompānijām biznesa attīstībai.

"Šobrīd biznesa pusē runa ir par kopumā 1,78 miljoniem eiro, kurus man piederošais uzņēmums ir aizdevis diviem Santas uzņēmumiem, un šai lietai nav nekādas saistības ar dāvanām," paskaidrojis Fiļs.

Viņš arī "Kas Jauns" vēlreiz uzsvēris, ka ar Kristīni attiecības esot uzsācis tikai tad, kad vienojies ar Santu par laulības šķiršanu.

Zāmuele kategoriski noliedz bijušā vīra apsūdzības

Foto: Mango

Savukārt Zāmuele izdevumam "Privātā Dzīve" apgalvojusi, ka bijušais vīrs esot izveidojis melu piramīdu un cenšas viņu nomelnot.

Kā šonedēļ vēsta žurnāls, Santa vēl pirms Fiļa esot vērsusies policijā pēc palīdzības, jo bijušais dzīvesbiedrs esot sācis izvirzīt virkni nepamatotu prasību gan par dāvinājumu atgriešanu, gan saistībā ar izsniegtajiem aizdevumiem, kā arī par nekorektu komunikāciju ar viņas vecākiem, draugiem, uzņēmumu darbiniekiem un biznesa partneriem.

"Mums bija laulību līgums par mantas šķirtību. Laulība tika šķirta pie notāra bez pretenzijām. Tāpēc pēc šķiršanās es neesmu neko parādā viņam un viņš nav neko parādā man.

Oļegs ir ļoti uzstājīgs, uzmācīgs un aktīvs, mēģinot visus pārliecināt par savu taisnību, un tas ir ļoti nepatīkami, aizvainojoši un pazemojoši.

Es vērsos pēc palīdzības policijā jau pirms laba laika. Viņš nesen par to tika informēts. Tālākais visai valstij ir zināms, jo viņš mērķtiecīgi stāsta tikai to, kas, viņaprāt, viņam ir izdevīgi, bet grauj manu reputāciju. Man nav nenokārtotu saistību pret viņu. Tas, ka viņš kaut ko pieprasa, – jebkurš var pieprasīt. Jāskatās uz faktiem. Un fakti ir tādi, ka līgumā ir 10 gadu aizdevuma termiņš. Tā kā aizdevuma atdošanas laiks vēl nav pienācis," skaidrojusi Zāmuele.

Viņa norādījusi, ka Oļegam piederošais uzņēmums SIA "OF Holding" ir izsniedzis ilgtermiņa aizdevumus viņai piederošajiem uzņēmumiem SIA "Signature Wines" un SIA "Magnum Bar".

Aizdevumi esot izsniegti gan pirms laulības noslēgšanas, gan tās laikā. Viss esot fiksēts rakstveida līgumos un atspoguļots uzņēmumu grāmatvedībā. Zāmuele uzsvērusi – viņa arī pildītu visu noslēgto līgumu saistības, bet tajos nostiprinātie atmaksas termiņi vēl nav iestājušies, kas nozīmē, ka viņas uzņēmumiem nav nekādu neizpildītu saistību ne pret Oļegu, ne viņa uzņēmumu, kas izsniedzis aizdevumu.

"Es aizstāvos juridiski argumentēti un tiesībsargājošajās iestādēs likumā noteiktajā kārtībā. Savukārt viņš ir uzbūvējis melu piramīdu. Kad fakti nāks gaismā, neviens sevi cienošs cilvēks nebūs viņa pusē," tā Santa.

Zāmuele šobrīd kopā ar bērniem, kaķi un diviem suņiem atrodas ārzemēs. Viņas mērķis neesot slēpties vai bēgt, bet gan pasargāt bērnus no skandāla. Tāpat arī viņa nevēlas saskarties ar bijušā vīra vai viņa pārstāvju vārdiskiem vai cita veida apvainojumiem. Savukārt uz policiju viņa iepriekš devusies, baidoties no Oļega iespējamajiem draudiem.

Viņa apstiprinājusi, ka šobrīd esot kopā ar Deividu, kurš ir sens viņas draugs. Zāmuele arī nav noliegusi, ka, ņemot vērā atbalstu, ko šobrīd vīrietis viņai sniedz, Deivids nākotnē arī varētu kļūt par kaut ko vairāk nekā tikai draugu. Tajā pašā laikā viņa noliegusi, ka būtu pārkāpusi laulību un bijusi neuzticīga Oļegam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!