Foto: LETA

Sabiedrībā zināmi ļaudis bieži vien vairās runāt par savu reliģiozo pārliecību, savukārt televīzijas šovā "Izklausies redzēts" iepazītā dziedātāja Dināra Rudāne, kura šobrīd ir bērniņa gaidībās, nesen atzinusies – viņa ir musulmaniete.

"Es esmu musulmaniete, taču ļoti mierīgi attiecos pret visām reliģijām. Uzskatu, ka reliģiskā piederība ir katra cilvēka individuāla izvēle, un es nenoliedzu ne vienu, ne otru, ne trešo. Katrs cilvēks izvēlas, kā saukt Dievu – manuprāt, tā starp reliģijām ir vienīgā atšķirība," izdevuma "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā atklājusi Rudāne.

Kā vēsta žurnāls, Dināra pēc izcelsmes ir tatāriete, kas daudz laika pavadījusi pie vecmāmiņas Kazaņā, bet zinības apguvusi latviešu skolās. Par islāmticīgo viņa sevi uzskata, jo vēlas sekot dzimtas tradīcijām.

"Islāmticību esmu pārmantojusi no ģimenes, un manā gadījumā reliģiskā piederība ir ne tik daudz pārliecība, kā ģimenes tradīciju godāšana. Plus mīnus musulmaņu rituālus pārzinu, jo redzēju, ko dara mana vecmamma. Ikdienā nelūdzos katru dienu, bet es svinu svētkus. Arī iespējas apmeklēt lūgšanu vietas Rīgā nemeklēju, toties mēdzu ieiet mošejās citās valstīs. (..)," pastāstījusi Rudāne.

Tiesa, dziedātājas mamma savos uzskatos nav tik reliģioza kā Dināras vecmāmiņa, un meita audzināta visai brīvi, tāpēc jau kopš bērnības Dināra ar lielāko prieku svinējusi arī kristiešu Ziemassvētkus.

"Šie svētki man ļoti patīk, un pagājušajā ziemā, kad uzstājos Ziemassvētku koncertos baznīcās, tas man bija ļoti skaists notikums," tā Dināra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!