Foto: DELFI
Pie "Delfi Aculiecinieka" vērsies kāds satraukts lasītājs, kura uzmanību izpelnījušies Dailes teātra aktieru Dārtas Danevičas un Niklāva Kurpnieka komentāri sociālajos tīklos. Kā norādījis anonīmais lasītājs, viņaprāt, abi skatuves mākslinieki virtuālajā vidē pazemo bērnus, kas par viņiem fano "Instagram" tīklā.

Lasītāja uzmanību izpelnījušie komentāri, kas izlasāmi pie piektdien, 25. maijā, Dārtas "Instagram" foto blogā publicētas bildes, kurā viņa tapusi iemūžināta kopā ar Niklāvu. Abus, kā zināms, jau labu laiku vieno romantiskas attiecības.

Kāda jauna meitene, kura seko Dārtas gaitām, apvaicājusies, vai viņa un Niklāvs ir kopā. Aktrise drīz vien arī sniegusi atbildi.

"Nē, nesaprotu, kā kaut kas tāds var ienākt prātā," vēstījusi Daneviča. Diskusijā iesaistījies arī Kurpnieks. "Turpini iet uz skolu, gan jau iemācīsies domāt, lasīt un izdarīt secinājumus, tad sapratīsi," norādījis aktieris.

Anonīmais informators, kurš sazinājās ar "Delfi", uzskata, ka abu aktieru atbildes šajā situācijā bijušas nepiemērotas un aizskarošas. "Sabiedrībā pazīstami cilvēki pazemo un izskata pretīgus komentārus maziem bērniem, kas par tiem fano sociālajos tīklos," savu nostāju paudis lasītājs.

Diskusijā Dārtas publicētās bildes komentāros iesaistījies arī kāds Nauris, kurš apvaicājies, "par cik punktiem saldais pārītis pacēla savu ego, nolīdzinot bērnu līdz ar zemi?".

Dārta steigusi atgādināt, ka "Saldais pārītis" esot seriāls TV kanālā, bet "šeit ir tikai rupjie un vientuļie", un norādījusi, ka sekošana "Instagram" ir balstīta uz brīvprātības principa.

"Paldies par atgādinājumu, laiks atsekot. Lai veicas pazemot mazus bērnus arī turpmāk," sarunu turpinājis Nauris, kuru Dārta mudinājusi atrast "labākas un vīrišķīgākas nodarbes par sieviešu "Instagram" profilu komentēšanu, lai meklētu kašķi", un piebildusi, ka "tam bērnam ir pietiekami daudz gadu, lai mācētu vērot, secināt un lasīt".

"Labāk nelasiet augstāk, jums var rasties vērtību kolīzija – te citi bērni tomēr saprot arī manus apsvērumus "pazemošanā". Lai izdodas saglābt, kas glābjams," tā Dārta.

Savukārt kāda meitene nostājusies Dārtas pusē. "Tad, kad jāreģistrējas un jāuzglūn ar glupiem jautājumiem, tad bērns vairs nav bērns, savukārt, kad "bērnam" tiek sniegta atbilde, kas varētu viņam nešķist adekvāta, tad nu bērns atkal ir bērns. Un visi ceļas kājās glābt mazo nabagu. Varbūt tomēr vecākiem būtu jāseko līdzi sava bērna kompetencei sēdēt šādās vietnēs?" rakstījusi Dārtas aizstāve.

"Man prieks, ka neesmu vienīgā, kas "padsmitnieku" neuztver kā jēlas olas. Es pati, starp citu, 13 gadu vecumā mācījos 8. klasē un sacerēju publiskās runas svešvalodu olimpiādēm... Skaļi domāju par attiecīga vecuma domāšanas kapacitāti, spriestspēju," diskusijas noslēgumā norādījusi Daneviča.
Foto: Privātais arhīvs
Jāatzīme, ka aktrise vēlāk foto, kura komentāros bija sākusies kaismīga diskusija, izdzēsusi.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!