Foto: Vida Press
Mediji, visticamāk, vēl ilgi nespēs attapties no milzu ažiotāžas, ko izraisīja Lielbritānijas prinča Harija un bijušās amerikāņu aktrises Meganas Mārklas karaliskās kāzas. Pāra īpašā diena iztirzāta līdz katrai sīkākajai niansei, un arī svinību viesi nav palikuši pavisam ēnā.

Tikai likumsakarīgi, ka visapspriestākais apģērba gabals bija līgavas Meganas kāzu kleita, kuru darinājusi franču modes nama "Givenchy" britu dizainere Klēra Veita Kellere. Tiesa, ārzemju plašsaziņas līdzekļi naski vētījuši arī svinīgās ceremonijas viesu stilu un izvērtējuši, kuri bija saposušies visskaistāk.

Ārzemju modes kritiķi Elizabete fon der Golca un Alekss Īgls raidsabiedrībai BBC nosaukuši savu topu ar, viņuprāt, vislabāk ģērbtajiem kāzu viesiem.

Abi vienprātīgi atzinuši – īstu stila paraugstundu nodemonstrējusi Holivudas aktiera Džordža Klūnija laulātā draudzene Amala Klūnija, kura prinča un viņa izredzētās īpašajā dienā bija apvilkusi britu dizaineres Stellas Makartijas darinātu kleitu dzeltenā krāsā.

Tāpat komplimenti veltīti aktrisei Kerijai Muliganai, kura bija ģērbusies puķainā zīmola "Erdem" kleitā. Savukārt kā trešā elegantākā kāzu viešņa minēta līgavas māte Dorija Raglenda. Viņai mugurā bija gaiši zaļš mētelītis.

Ceturtajā vietā ierindota Bolivudas aktrise, Meganas tuva draudzene Prjanka Čopra, bet piektajā vietā – Bekhemu pāris.

Tāpat arī apkopojumā iekļuvusi dziedātāja Džeimsa Blanta sieva Sofija Veleslija, kura bija apvilkusi puķēm izšūtu kleitu, un mūziķis sers Eltons Džons.

Savukārt astotajā vietā abi modes tendenču pārzinātāji ierindojuši karalieni Elizabeti II, kura priecēja ar pavasarīgu stilu.

Jau vēstīts, ka princis Harijs un Megana Mārkla gredzenus mija Vindzoras pils Svētā Džordža kapelā. Pēc kāzām abi kļuvuši par Saseksas hercogu un hercogieni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!