Foto: Vida Press
Sestdien, 19. maijā, par precētu vīru un sievu kļuva Lielbritānijas princis Harijs un amerikāņu aktrise Megana Mārkla, kuri pēc kāzām kļuva par Saseksas hercogu un hercogieni.

Jau vēstīts, ka gredzeni tika mīti mīti Vindzoras pils Svētā Džordža kapelā. Līgavu pie altāra veda Harija tēvs princis Čārlzs.

Ceremonijā bija aptuveni 600 lūgtie viesi, kuru vidū netrūka slavenību, kā arī 2600 tuvējās apkaimes iedzīvotāji, pils darbinieki un īpaši izraudzīti ļaudis no sabiedrības vidus, kas jauno pāri varēja apsveikt pie baznīcas.

Pēc svinīgās ceremonijas, kas ilga aptuveni stundu, jaunlaulātie zirga pajūgā devās izbraucienā cauri pilsētai. Pēcāk Vindzoras pilī notika svinīgas pusdienas.

Savukārt vakarpusē Saseksas hercogs un hercogiene, nomainījuši tērpus, devās uz grezno Frogmoras savrupnamu netālu no Vindzoras pils. Tur notika kāzu svinības kopā ar 200 lūgtajiem viesiem.

Jaunā sieva bija ģērbusies britu dizaineres Stellas Makartnijas darinātā vakarkleitā baltā krāsā. Savukārt īpašu vērību mediji pievērsuši skaistajam gredzenam, kas rotāja viņas pirkstu. Tiek vēstīts, ka smalkā rota ir no Harija mammas Velsas princeses Diānas rotu kolekcijas. Jaunlaulātie uz svinībām devās elegantā kabrioletā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!