Foto: Vida Press
Sestdien, 19. maijā, Lielbritānijā skanēs kāzu zvani – princis Harijs beidzot mīs gredzenus ar mīļoto amerikāņu aktrisi Meganu Mārklu.

Kāzas notiks Vindzoras pils Svētā Džordža kapelā, un ceturtdien karaliskā ģimene un visi kāzās iesaistītie aizvadījuši lielo ģenerālmēģinājumu, kurā inscenēta pāra īpašā diena.

Jau vēstīts, ka kāzu priekšvakarā ēnu pār prinča un aktrises laimīgo dienu meta ziņas, kas Mārklas tēvs Tomass Mārkls sadarbojies ar paparaci un iestudējis it kā slepus uzņemtas ainas. Šie viltus kadri presei un interneta izdevumiem tika pārdoti par aptuveni 100 tūkstošiem dolāru.

Bija paredzēts, ka Tomass savu meitu sestdien vedīs pie altāra, bet šonedēļ tika izplatīts paziņojums, ka viņam jāveic sirds operācija, tāpēc uz kāzām nevarēs ierasties.

Britu karaļnams piektdien izplatījis jaunu paziņojumu, kurā teikts, ka Megana lūgusi, lai viņu pie altāra ved Velsas princis Čārlzs. Viņš ar lielāko prieku piekritis.

Kā vēsta britu mediji, Lielbritānijā šonedēļ uz kāzām ieradusies arī Mārklas mamma Dorija. Viņai vēl pirms meitas īpašās dienas jāpagūst iepazīties ar karalieni Elizabeti II un citiem karaļnama pārstāvjiem.

Izdevums "Business Insider" vēsta, ka kāzas izmaksās aptuveni 46 miljonus ASV dolāru. Lielāko daļu šīs summas sedz Lielbritānijas valdība un pati karaliskā ģimene. Nelielu daļiņu apmaksā arī Mārklas ģimene.

Atgādinām, ka uz kāzu ceremoniju uzaicināti aptuveni 600 viesi un aptuveni 2600 tuvējās apkaimes iedzīvotāji, pils darbinieki un īpaši izraudzīti cilvēki no sabiedrības vidus, kas varēs apsveikt jauno pāri pie baznīcas.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!