Foto: EUROVISION/EBU
Ceturtdienas, 10. maija, vakarā Lisabonā notikušais "Eirovīzijas" dziesmu konkursa otrais pusfināls daudziem Latvijas pārstāves Lauras Rizzotto atbalstītājiem atstājis rūgtu pēcgaršu. Brazīlijā dzimušajai dziedātājai neizdevās kvalificēties lielajam finālam, un "dīvāna ekspertu" vidū raisījušās kaismīgas diskusijas par to, kāpēc tas tā notika.

Jāatzīmē, ka jau pirms izšķirošā pusfināla Lauras izredzes tika vērtētas neviennozīmīgi. Pat bukmeikeru kantori nespēja paredzēt, vai viņa kvalificēsies finālam – Latvijas pārstāve tika minēta to valstu pārstāvju pulciņā, kas ir uz robežas.

Savukārt pēc uzstāšanās Lauras izredzes uz finālu saruka vēl vairāk. Jau viņas priekšnesuma laikā latvieši sociālajos tīklos prātoja, ka, lai gan nav kauns par Lauras uzstāšanos, kaut kas tomēr drusciņ pietrūcis. Vairumam viņas uzstāšanās likās pārāk garlaicīga un neizteiksmīga.

Savukārt citi atsauca atmiņā LTV autoru un izpildītāju konkursu "Supernova", kurā Laura tika izraudzīta par Latvijas pārstāvi šī gada "Eirovīzijā". Daudzi pauda nostāju, ka nacionālajā atlasē viņas sniegums licies krietni vien iespaidīgāks.

Tāpat arī netrūka tādu, kas meta akmeni Lauras skatuves tērpa darinātāju lauciņā. Dažiem sarkanais mežģīņu kostīms šķita pārāk vulgārs, tāpat arī citi norādīja, ka tas neglaimojot valkātājai un izceļot visu, kas nav jāizceļ.

Jāatzīmē, ka jau "Eirovīzijas" mēģinājumos atsauksmes par Lauru nebija izcilas. Konkursa ārzemju fani un apskatnieki neslēpa – Latvijas pārstāve izstaro seksapīlu, tomēr kopumā viņas uzstāšanās ir vilšanās, jo tā šķiet vienmuļa un tajā nav pārsteiguma momenta.

Latviešu dziedātāja Laura Raila pēc pusfināla sprieda, ka skatuviski viss esot izskatījies labi, tomēr šoreiz, viņasprāt, nedaudz pievīlis vokāls. "Tik kaut kā mazliet šķībi gan bija. Iespējams, ausu monitoru vaina, ka līdz galam sevi nedzirdēja," "Facebook" pēc Lauras uzstāšanās bija prātojusi Raila.

Savukārt dīdžejs Toms Grēviņš šodien "Supernova 2018" veidotā interneta video tiešraides diskusijā, kurā tika spriests par iemesliem, kāpēc Laurai nepaveicās, pauda nostāju, ka vokālā ziņā viņas uzstāšanās pusfinālā esot bijusi spēcīgākā no visām, ko viņa aizvadījusi Lisabonā, piedaloties mēģinājumos.

Diskusijā, kurā Grēviņš bija sapulcējis virkni profesionāļu, izskanēja arī viedoklis, ka Laura izskatījusies pārāk samākslota, un tas jo īpaši izpaudies viņas kustībās un žestikulācijā priekšnesuma laikā, un uzstāšanās izskatījusies pārāk iestudēta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!