Foto: ITAR TASS/Scanpix/LETA

Ceturtdienas, 10. maija, vakarā Lisabonā tika aizvadīts 63. starptautiskā dziesmu konkursa "Eirovīzija" otrais pusfināls, kurā ar dziesmu "Funny Girl" startēja arī Brazīlijā dzimusī Latvijas pārstāve Laura Rizzotto. Viņa diemžēl lielajam finālam nekvalificējās.

Otrajā pusfinālā uzstājās 18 valstu pārstāvji. Laura mērojās spēkiem ar izpildītājiem no Norvēģijas, Rumānijas, Serbijas, Sanmarīno, Dānijas, Krievijas, Moldovas, Nīderlandes, Austrālijas, Gruzijas, Polijas, Maltas, Ungārijas, Zviedrijas, Melkalnes, Slovēnijas un Ukrainas.

Laurai tika atvēlēts 14. uzstāšanās kārtas numurs. Finālam kvalificējās tikai 10 dziesmas. Pēc visu 18 otrā pusfināla priekšnesumu ir izskanēšanas sākās balsošana, kas ilga aptuveni 15 minūtes.

Iepriekšējā dienā tika aizvadīts ģenerālmēģinājums, kuru vērtēja starptautiska profesionālā žūrija, tās balsojums šveidoja pusi no otrā pusfināla rezultātiem. Otrus 50% veidoja 18 otrā pusfināla dalībvalstu skatītāju balsojums, kā arī skatītāju balsojums no trim "lielā piecinieka" valstīm – Francijas, Vācijas un Itālijas.

"Delfi Izklaide" kaislībām izšķirošajā pusfinālā, kā arī asprātīgākajiem un spilgtākajiem viedokļiem "Tviterī" piedāvāja sekot līdzi teksta tiešraidē, kuru vadīja "Eirovīzijas" entuziasts, bieži vien publiskajā telpā arī par "Eirovīzijas" ekspertu dēvētais Edgars Bāliņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!