Foto: AFP/Scanpix/LETA

Otrdienas vakarā Lisabonā tika aizvadīts pirmais starptautiskā dziesmu konkursa "Eirovīzija" pusfināls, kurā 19 valstu izpildītāji sacentās par desmit vietām finālā. Arī Lietuvas un Igaunijas pārstāvēm izdevās iekarot Eiropas skatītāju un balsotāju sirdis.

Īpaši dedzīgi sociālajos tīklos tika apspriests Igaunijas pārstāves, operdziedātājas Elīnas Načajevas priekšnesums. Viņas uzstāšanās daudziem sagādāja patīkamu pārsteigumu, un "Eirovīzijas" fani komplimentus veltīja ne tikai mākslinieces vokālam, bet arī vizuālajam tēlam.

Arī latvieši "Tviterī" slavēja Elīnas sniegumu un sprieda – "lēnie igauņi" kārtējo reizi apliecinājuši, ka viņiem allaž kabatā paslēpts kāds meistarstiķis.

Lai gan pirms pasākuma uzvirmoja bažas par to, ka netiks atrasti līdzekļi Elīnas iespaidīgajam šovam ar kleitu, uz kuras tiek demonstrētas video projekcijas, igauņiem situāciju izdevās atrisināt, un šarmantā dziedātāja pirmajā pusfinālā bija žilbinoša.

Britu laikraksts "The Sun" vēsta, ka jaunākās prognozes liecina – Igaunijas pārstāve stabili ierindojusies starp konkursa favorītiem. Pagaidām gan ir pāragri spriest, vai "Eirovīzija" nākamgad notiks Tallinā, tomēr viss liecina par to, ka publikai viņa patīk.

Jau vēstīts, ka pirmajā pusfinālā uzvaras laurus plūca Austrijas, Igaunijas, Kipras, Lietuvas, Izraēlas, Čehijas, Bulgārijas, Albānijas, Somijas un Īrijas pārstāvjiem.

Jāatzīmē, ka Elīna ar itāļu valodā izpildīto kompozīciju "La Forza", kurai vārdus sarakstījusi viņa pati sadarbībā ar draudzeni, operdziedātāju Kseniju Kučukovu, Igaunijas nacionālās atlases superfinālā kļuva par absolūtu līderi. Viņa sacentās ar trīs izpildītājiem un saņēma 70% balsu.

Kā vēsta ārzemju mediji, Elīna ar mūziku sākusi aizrauties jau bērnībā. Savukārt 2016. gadā viņa ieguvusi maģistra grādu klasiskajā dziedāšanā Igaunijas Mūzikas un teātra akadēmijā. Izpildītājas lielākais sapnis ir uzstāties Metropolitēna operā Ņujorkā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!