Foto: AP/Scanpix/LETA

Otrdienas, 8. maija, vakarā Lisabonā tika dots starts 63. starptautiskajam dziesmu konkursam "Eirovīzija", kura pirmajā pusfinālā sacentās 19 valstu pārstāvji. Ap pusnakti tapa zināmi tie desmit veiksminieki, kuri kvalificējušies lielajam finālam.

Eiropas klausītāju un balsotāju sirdis pirmajā pusfinālā izdevās iekarot Austrijas, Igaunijas, Kipras, Lietuvas, Izraēlas, Čehijas, Bulgārijas, Albānijas, Somijas un Īrijas pārstāvjiem.

Savukārt aiz strīpas palika Azerbaidžānas, Islandes, Beļģijas, Baltkrievijas, Maķedonijas, Horvātijas, Grieķijas, Armēnijas un Šveices izpildītāji.

Atgādinām, ka Latvijas pārstāve konkursā Laura Rizzotto uzstāsies otrajā pusfinālā, kas norisināsies ceturtdien, 10. maijā. Savukārt lielais fināls notiks sestdien.

Jāatzīmē, ka lielajā finālā sacentīsies ne tikai desmit labākie no katra pusfināla, bet arī tā dēvētais "Eirovīzijas lielais piecinieks" – Lielbritānija, Spānija, Francija, Vācija, Itālija, kā arī šī gada konkursa rīkotājvalsts Portugāle.

Kaislībām pirmajā pusfinālā, kā arī spilgtākajiem viedokļiem "Tviterī" bija iespējams sekot līdzi "Delfi Izklaides" teksta tiešraidē, kuru nodrošināja erudītais "Eirovīzijas" entuziasts Edgars Bāliņš. Teksta tiešraides arhīvs izlasāms zem galerijas, kā arī pieejams šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!