Foto: Sputnik/Scanpix/LETA

Krievijas līderis Vladimirs Putins pirmdien stājās amatā uz vēl vienu sešu gadu prezidentūras termiņu. Prezidenta zvērests tika nodots svinīgā ceremonijā Maskavas Kremlī, kur plašā pulkā bija sanākuši Putina atbalstītāji, un viņu vidū netrūka arī šovbiznesa zvaigžņu.

Kā vēsta Krievijas mediji, vairāki tūkstoši cilvēku bija saņēmuši ielūgumu uz inaugurācijas ceremoniju. Ielūgumos arī bija norādīts ģērbšanās stils – dāmas tika aicinātas tērpties kleitā, kas sniedzas pāri celim, bet ne līdz potītēm, savukārt kungiem smalkajā pasākumā bija jāierodas melnā uzvalkā vai militārajā formā.

Tiesa, ne visi inaugurācijas ceremonijas viesi pieturējās pie smalkās etiķetes un bija sekojuši ielūgumā norādītajam ģērbšanās stilam. Uz citu viesu fona īpaši izcēlās reperis Timati, kurš uz Kremli devās zaļas nokrāsas ikdienas jakā, kedās un beisbola cepurītē.

Gana kolorītā tēlā inaugurācijā gozējās arī motociklistu kluba "Nakts vilki" līderis, par labu Putina draugu dēvētais Aleksandrs Zaldostanovs jeb Ķirurgs, kurš Kremlī ieradās kopā ar Timati.

Lai gan Zaldostanovs zem melna džempera bija uzvilcis baltu kreklu, pat prezidenta inaugurācijas ceremonijā viņš nebija spējis atteikties no ādas vestes.

Zaldostanovs žurnālistiem arī norādīja – viņš Putina dēļ pirmo reizi mūžā esot uzvilcis baltu kreklu. "Kas zina, šī varbūt ir pēdējā inaugurācija, kurā tieku ielaists," bija pajokojis motociklists.

Топ-2 людей не прошедших дресс-код ))

A post shared by Black Star (@timatiofficial) on May 7, 2018 at 6:04am PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!