Foto: Vogue Italia/Vida Press

Diskusiju krustugunīs šonedēļ nonācis glancētais modes žurnāls "Vogue". Tā Itālijas izdevuma jaunākā numura vāku rotā amerikāņu modele Džidži Hadida, kuras gaišā āda ietonēta manāmi tumšāka. Netrūkst tādu, kas uzskata – žurnāla vāka foto ir rasistisks un cieņu aizskarošs.

Itālijas izdevuma maija numura vāks, uz kura Hadida pozē kopā ar modeli Džastinu Martinu, plašākai sabiedrībai atrādīts sociālajos tīklos, un interneta komentāros uzvirmojis manāms satraukums, vēsta dažādi ārzemju mediji.

Žurnāla vāka foto autors ir fotogrāfs Stīvens Kleins. Hadida, kuru ikdienā esam pieraduši redzēt ar zeltainām cirtām, fotosesijā iejutusies tumšmates tēlā.

Savukārt sašutumu raisījis fakts, ka modeles āda bildē ir manāmi tumšāka, nekā māte daba meitenei dāvājusi.

"Kāpēc nolīgt melnādainu modeli, ja var nokrāsot Džidži visu ķermeni un seju un padarīt viņu par tādu?" izdevums "Fox News" citējis kādu satrauktu komentētāju.

Jāatzīmē, ka neizpratni par vāka foto publiski paudis arī amerikāņu "Vogue" paspārnē izdotais "Teen Vogue".

"Šis ir ne tikai 27. "Vogue" vāks, uz kura pozē Džidži, bet arī viens no pretrunīgākajiem," vēstījis izdevums. "Pilnīgi cits cilvēks. Viņa izskatās kā no citas rases," pārdomās dalījies kāds bildes komentētājs.

Jāatzīmē, ka šī nav pirmā reize, kad plašu rezonansi raisījis žurnāla vāks vai reklāmas kampaņa, kurā iemūžinātā daiļava ieguvusi bronzas iedegumu. Vai gluži pretēji – padarīta gaišāka, kā tas savulaik notika ar amerikāņu dziedātāj Bejonsu Noulzu.

Tā, piemēram, nesen pārmetumu gūzmu izpelnījās amerikāņu televīzijas šovu zvaigzne Kima Kardašjana, kura sava kosmētikas zīmola reklāmas kampaņas fotogrāfijās bija tumsnējāka nekā ierasts. Sieviete savai radošajai komandai vēlāk lūdza bildēs viņas ādas toni padarīt akurātāku tam, kāds tas ir dzīvē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!