Foto: F64/DELFI

Šopavasar pašmāju presi pāršalca ziņa, ka politiķis un gastroenterologs Hosams Abu Meri uzsācis attiecības ar "Rīta Panorāmas" vadītāju Lindu Krūmiņu. Abi par pāri kļuva aizvadītā gada rudenī, un jūtas attīstījušās tik strauji, ka vīrietis jau sācis kaldināt precību plānus.

Pamats jaunajām attiecībām tika ielikts pērn novembrī, kad politiķis bija devies uz "Rīta Panorāmu", kur viņš satika Lindu. Lai gan Hosams žurnālisti pazina jau senāk, tikai, esot brīva vīrieša statusā, novērtēja viņas skaistumu un pēc intervijas uzrakstīja viņai feisbukā. Vēlāk abi nejauši satikās Lāčplēša dienā pie Rīgas pils, un tad sekoja randiņu periods, kas nu jau pāraudzis nopietnās attiecībās.

Lai gan Abu Meri aiz muguras ir divas šķirtas laulības, viņš nopietni apsver domu iestūrēt laulības ostā trešo reizi.

"No bijušās sievas aizgāju, neko līdzi nepaņemot. Uzskatu, ka vīrietim jāciena sieviete, ar kuru viņš bijis kopā, un viss jāatstāj viņai. Tāpēc šobrīd varu teikt, ka trešo reizi savu dzīvi sāku no jauna.

Jā, es domāju par jaunas dzīves sākšanu kopā ar Lindu. No manas puses tas nav tikai jūtu uzplūds, iemīlēšanās. Jūtu, ka mīlu Lindu, un mana mīlestība tikai aug. Tiklīdz būšu iekārtojis savu jauno mājokli, sāksim dzīvot kopā. Domāju, pēc tam – brīdī, kad jutīšu, ka šis ir īstais – viņu arī bildināšu. Ja vien Linda pieņems manu bildinājumu, vēlāk noteikti sekos arī kāzas. Jau teicu: gribu stabilu ģimeni," intervijā izdevuma "Ieva" jaunākajā numurā savus nākotnes plānus ieskicējis Abu Meri.

Jāatzīmē, ka aizvadītās vasaras sākumā izjuka Abu Meri piecus gadus ilgusī laulība ar uzņēmēju Lindu Mūrnieci. Pēc tam, kad vīrieša jaunās attiecības kļuva publiskas, bijusī sieva sociālajos tīklos nespēja slēpt aizvainojumu par Hosama izteikumiem presē, ka viņš cer, ka jaunajās attiecībās viss būs nopietnāk un pareizāk.

Abu Meri intervijā paudis nelielu žēlumu, ka draudzība ar bijušo sievu izčibējusi un abi vairs nevar aprunāties. Tāpat arī vīrietis atzinis – viņam nesanākot veidot nopietnas attiecības un ģimeni.

"Es nerunāju par to, ka man nesanāk veidot draudzību – tas man sanāk. Bet tu redzi pati – man aiz muguras ir šķirtas laulības, es neesmu nevienā no tām spējis būt ilgstoši. Mans mērķis nekad nav bijis padraudzēties, izklaidēties. Vienmēr esmu sapņojis, ka, gluži kā mani vecāki, spēšu ar vienu cilvēku būt kopā visu mūžu. Neizdevās.

(..) Es jau zinu, tūlīt atkal tiks piesaukta mana tautība. Es esot arābs un gribot veidot harēmu. Nu, kādu harēmu?! Vidējam latvietim ir divas trīs sievas, bet kādam – vēl vairākas mīļākās. Vai arī viņš vispār neapprec sievieti, ar kuru ir kopā, un pēc gadiem viņu vienkārši izmet no mājām. Tas man nav pieņemami," skaidrojis Abu Meri.

Vīrietis piebildis, ka tīko pēc miera un stabilitātes un vēlas mierīgu, vienkāršu un laimīgu ģimenes dzīvi līdz mūža beigām. Viņš arī uzsvēris, ka nevēlas teikt, ka ar bijušo sievu Lindu tā visa nav bijis, "tikai mums neizdevās to nosargāt".

Abu Meri atzinis, ka viņš nepārtraukti analizē, kas vainojams tajā, ka viņa agrākās laulības izjukušas. (..) "Vairs negribu precēties un šķirties, un atkal precēties. Gribu vienu cilvēku turpmākajam mūžam. Gribu beidzot savām meitām parādīt, ka viņu tētis var nodzīvot visu turpmāko mūžu ar vienu cilvēku. Citādi – vēl daži gadi, un arī viņas sāks domāt par ģimenes veidošanu. Ko viņas no manis varēs mācīties?" piebildis Abu Meri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!