Foto: Caters News/Scanpix/LETA
Arvien vairāk sieviešu nolemj savu dzīvi saistīt ar profesijām, kas sabiedrības uztverē iesakņojušās kā "vīriešu darbi", un arī Eimija Stantone no Austrālijas, lai gan bērnībā fanojusi par bārbijām, pieaugot kļuvusi nevis par modeli, bet santehniķi.

Kad cilvēki uz savām mājām izsauc santehniķi, vairumā gadījumu ļaudis ir noskaņojušies, ka pie viņu durvīm klauvēs vīrietis. Savukārt tiem, kuri dzīvo Melburnā, var paveikties, ka pie viņiem labot tekošo krānu ieradīsies Emija.

24 gadus vecā Emija sava glītā izskata dēļ izpelnījusies mediju uzmanību, un daži ziņu virsrakstos pat nav kautrējušies viņu nodēvēt par pasaulē seksīgāko santehniķi, vēsta "Caters News Agecy" aģentūra.

Kā medijiem pastāstījusi Eimija, daudzi neticot, ka viņa ir santehniķe. Tā kā meitene lepojas ar gariem, blondiem matiem, parasti viņa tiek noturēta par frizieri.

Tāpat arī viņa atklājusi – lai kļūtu par jomas speciālisti, viņai nācies iziet cauri dažādām grūtībām, tajā skaitā arī saskarties ar vīriešu aizspriedumiem pret sievietēm, kuras veic netīru darbu.

"Daudzi nav pieraduši šajā profesijā redzēt meiteni. Savukārt es uzskatu, ka tā ir svētība. Ir smagi jāstrādā, lai sevi pierādītu, un nedrīkst baidīties sasmērēt rokas," sacījusi Eimija, kuru jau kopš bērnības saistījis fizisks darbs.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!