Foto: LETA

Ceturtdien, 19. aprīlī, Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas "Knicks" latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis publicēja pirmo dokumentālās īsfilmas epizodi par savu atlabšanu no smagās traumas.

Sērija ātri vien izpelnījusies ievērību, un īpaši kaismīgu diskusiju par to sociālajā tīklā "Twitter" izraisījusi žurnāliste un publiciste Elita Veidemane, kura paudusi neizpratni, kāpēc par basketbolista gaitām izveidota dokumentālā filma.

Jau vēstīts, ka Porziņģis ceturtdien savā "YouTube" kanālā publicēja dokumentālās stāstu sērijas "Porzingis Comeback" pirmo sēriju. Stāstam būs vairākas epizodes, kurās varēs sekot līdzi tam, kā sportists atlabst pēc traumas un gatavojas atgriezties spēles laukumā. Projekts veidots sadarbībā ar Latvijas video producentu kompāniju "Sense media".

Sociālo tīklu lietotāji pēc sērijas publicēšanas tīmeklī dalījušies ar savām pārdomām, un virtuālajās diskusijās iesaistījusies arī Veidemane, kura retoriski jautājusi "kādā sakarā par Porziņģi jātaisa dokumentālā filma?", un sportista atbalstītāji nav spējuši klusēt.

Daži Veidemanei steiguši atgādināt, ka viņa savulaik radījusi savu atmiņu stāstījumu "Vīrieši manā mūžā", kas vēlāk pārtapa dokumentālajā seriālā un tika demonstrēts kanālā LNT.

Tā, piemēram, "Draugiem Group" runasvīrs Jānis Palkavnieks apvaicājies Veidemanei, vai viņas dokumentālās spēlfilmas kaut kur pieejamas DVD vai kasešu formātā, jo viņš tās "labprāt vēlreiz izbaudītu".

Savukārt kāds cits spriedis, ka sabiedrības intereses ir dažādas. Vieniem patīk Porziņģis, otriem simpatizē Veidemane, bet vēl kāds atbalsta kardinālu Jāni Pujatu.

Jāatgādina, ka šī nav pirmā reize, kad satraukumu izraisījušas Porziņģa gaitas. Tā, piemēram, pērn plašu rezonansi sociālajos tīklos izraisīja publiciste Sandra Veinberga, kura pauda sašutumu par to, ka valsts segusi sportista apdrošināšanas izmaksas dalībai Eiropas čempionātā basketbolā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!