Foto: Lauris Vīksne

Ceturtdienas, 19. aprīļa, vakarā pašmāju kultūras gardēži pulcējās režisores Lindas Oltes dokumentālās filmas "Nora" pirmizrādē kinoteātrī "Splendid Palace", un īpaši elegantā tērpā tajā mirdzēja aktrise Dārta Daneviča, kura filmā iejutusies leģendārās Latvijas estrādes mākslinieces Noras Bumbieres tēlā.

Jau vēstīts, ka filma stāsta par Noras Bumbieres ikdienu, kāda tā bija ārpus iestudētiem kadriem, kas atrodami arhīvos, un to, kāda bija Padomju Latvijas estrādes dzīves neredzamā puse.

Filmā Bumbieres dzīve izstāstīta caur viņas laikabiedru atmiņām, arhīva materiāliem un inscenētām ainām ar aktieriem Dārtu Daneviču un Niklāvu Kurpnieku, kurš iejuties estrādes mākslinieka Viktora Lapčenoka tēlā.

Daneviča par godu filmas pirmizrādei bija īpaši saposusies. Viņa priecēja ar sievišķīgu un elegantu tērpu, kas bagātīgi rotās ar mežģīnēm.

Atgādinām, ka filma kinoteātrī tiks izrādīta vēl četros seansos – 22., 23., 25. un 26. aprīlī. Tāpat filma tiks izrādīta Noras Bumbieres dzimtajā pilsētā Jelgavā. Bezmaksas seanss Jelgavas kultūras namā notiks 2. maijā, pulksten 19.00, un arī pirms tā notiks tikšanās ar filmas veidotājiem. Savukārt LTV1 ēterā filmas televīzijas pirmizrāde būs vērojama sestdien, 5. maijā, pulksten 21.25.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!