Foto: Publicitātes foto

Šonedēļ tapis zināms, ka Latvijas pārstāve starptautiskajā dziesmu konkursā "Eirovīzija" Laura Rizzotto, kura, kā zināms, uzstāsies otrajā pusfinālā, uz skatuves kāps pasākuma otrajā daļā ar 14. kārtas numuru.

Konkursa otrais pusfināls notiks 10. maijā. Savukārt lielais fināls risināsies 12. maija vakarā, un tajā uzstāsies desmit labākie no katra pusfināla.

Pirms Lauras ar 13. kārtas numuru startēs smagā metāla grupa "AWS", kas pārstāvēs Ungāriju, taču uzreiz pēc Latvijas savu dziesmu prezentēs viens no konkursa favorītiem – Zviedrijas pārstāvis Benjamins Ingrosso.

Jāatzīmē, ka otrajā pusfinālā kā pirmais uzstāsies 2009. gada "Eirovīzijas" uzvarētājs Aleksandrs Ribaks no Norvēģijas.

Iepriekš ar 14. kārtas numuru Latvija konkursā piedalījusies divreiz. 2007. gada finālā ar šo kārtas numuru uz skatuves kāpa grupa "Bonaparti.lv'", bet gadu vēlāk ar šo pašu kārtas skaitli Latviju finālā pārstāvēja "Pirates of the Sea".

Atgādinām, ka "Eirovīzijas" dziesmu konkursā, kas šī gada maijā norisināsies 63. reizi, Latviju pārstāvēs dziedātāja Laura Rizzotto, kas ar dziesmu 'Funny Girl' uzvarēja nacionālajā atlasē "Supernova".

Konkurss šogad pirmoreiz risināsies Lisabonā, un tas notiks, pateicoties Salvadora Sobrāla triumfam pērn Ukrainā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!