Foto: Publicitātes foto

Sestdienas, 24. februāra, vakarā noslēdzās Latvijas Televīzijas dziesmu un izpildītāju konkurss "Supernova", kurā uzvaras laurus plūca Laura Rizzotto ar dziesmu "Funny Girl".

Šajā vakarā par ceļazīmi uz "Eirovīziju" cīnījās astoņi dalībnieki – grupa "Sudden Lights", Ritvars, Madara, Edgars Kreilis, Liene Greifāne, Markus Riva, Lauris Valters un Laura Rizzotto –, un sacensība šoreiz bija īpaši sīva, spēkiem mērojoties vairākiem vienlīdz spēcīgiem un skatītāju iemīļotiem māksliniekiem.

Žūrijas pastāvīgajai komandai – Jānim Lūsēnam, DJ Rudd un Jolantai Gulbei-Paškevičai – bija pievienojies "Universal Music Group" Somijas un Baltijas valstu reģiona komercdirektors Petri Mannonens. Šoreiz, atšķirībā no citiem gadiem, žūrijas teiktajam nebija tikai rekomendējošs raksturs – viņu vērtējums veidoja pusi no gala rezultāta, kas sacensību padarīja vēl interesantāku.

Skatītāju un žūrijas kopvērtējumā tika lemts, ka tiesības doties uz "Eirovīziju" iegūst Laura Rizzotto, un DJ Rudd atklāja – žūrijas lēmums sakritis ar skatītāju izvēli.

Otrajā vietā ierindojās grupa "Sudden Lights", bet pirmo trijnieku noslēdza Madara. Ceturtajā vietā ierindojās Ritvars, bet viens no konkursa favorītiem Markus Riva palika piektajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!