Foto: Sputnik/Scanpix/LETA
Pērnā gada novembrī 69 gadu vecumā mūžībā devās krievu komiķis un rakstnieks Mihails Zadornovs. Tagad – trīs mēnešus pēc viņa nāves – Krievijas mediju uzmanības lokā nonācis Zadornova mantojums.

Zadornova mūžā bija divas svarīgas sievietes – viņa pirmā sieva Velta Kalnbērziņa, ar kuru viņš gredzenus mija septiņdesmito gadu sākumā, un mīļotā sieviete Jeļena Bombina, kura satīriķim arī dāvājusi viņa vienīgo atvasi, meitu Jeļenu. Bērns pasaulē nāca deviņdesmito gadu sākumā, laikā, kad Zadornovs vēl bija precējies ar pirmo sievu. Šī laulība tika šķirta tikai tad, kad ārlaulībā dzimusī meita bija gandrīz sasniegusi pilngadību, tomēr līdz pat mūža izskaņai Zadornovs un Velta saglabāja labas attiecības.

Lielu ažiotāžu šonedēļ radījusi izdevuma "Комсомольская правда" vēsts, ka Zadornova 27 gadus vecā meita, kura pēdējos gados dzīvo Maltā un pēc liekas publicitātes neraujas, vismaz pagaidām atteikusies no tēva mantojuma.

Atsaucoties uz ģimenes draudzenes Antoņinas Savrasovas stāstīto, Jeļena un viņas māte ļoti pārdzīvo zaudējumu un sēru laikā nespēj domāt par mantojumu.

Šī informācija izdevumam neoficiāli apstiprināta arī Maskavas notāra birojā, kas vada Zadornova mantojuma lietu.

"Savas tiesības uz mantojumu pieteikusi tikai pirmā satīriķa sieva Velta. Neviens cits par savām tiesībām uz to nav ziņojis.

Mums ir zināms, ka Zadornovam palika meita. Bet gan meita, gan atraitne Jeļena Bombina mutiski paskaidroja, ka nevēlas pretendēt uz mantojumu," notāra biroja darbinieces teikto citējis izdevums.

Mantinieku pieteikšanās termiņš ir pusgads. Ja arī šajā laikā nedz meita, nedz viņas māte, kuras ir likumā noteiktās pirmās pakāpes mantinieces, mantojumam nepieteiksies, to pilnā apmērā varētu saņemt viņa pirmā sieva.

Tāpat izdevums "Комсомольская правда", atsaucoties uz kādu Zadornovu ģimenes draugu, vēsta, ka tēvs meitai savulaik nopircis māju Maltā un dzīvokli Maskavā, bet uzsvēris – bērniem dzīvē jātiek galā pašu spēkiem, nevis izmantojot vecāku nopelnīto. Meita šo tēva lēmumu atbalstījusi, kas arī izskaidrotu iespējamo atteikšanos no mantojuma.

Tāpat zināms, ka Zadornova meita ir atteikusies no visiem piedāvājumiem piedalīties kādā no daudzajiem Krievijas sarunu šoviem, lai apspriestu tēva dzīvi un viņa zaudējumu.

Tas, cik liels ir Zadornova mantojums, publiski nav zināms, bet aptuvenas aplēses liecina, ka viņa nekustamie īpašumi ir vairāk nekā pusotru miljonu vērti.

Jau vēstīts, ka īsi pēc publiskā paziņojuma par Krievijas satīriķa Mihaila Zadornova nāvi tika publicēta arī viņa pēdējā vēlēšanās. Viņš vēlējās tikt apglabāts blakus savam tēvam, rakstniekam Nikolajam Zadornovam Jaundubultu kapos. Tāpat pazīstamais humorists bija paudis vēlēšanos turpināt finansiāli atbalstīt sava tēva vārdā nosaukto bibliotēku Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!