Foto: Vida Press

Kanādas daiļslidotāju duets Tesa Virtū un Skots Moirs šonedēļ ar jaunu pasaules rekordu izcīnīja Phjončhanas olimpisko spēļu zelta medaļas dejās uz ledus. Pāra sniegums nevienu neatstāja vienaldzīgu, un pēc viņu triumfa dedzīgi tiek kulstītas mēles par to, kas ir saskanīgo dejotāju panākuma atslēga.

Jau vēstīts, ka par īso programmu tiesneši kanādiešiem piešķīra 83.67 punktus, bet par izvēles programmu, kurā pāris uzstājās 2001. gada kases grāvēja "Mulenrūža" skaņu celiņa pavadījumā, saņēma 122.40 punktus. Summa – 206.07 punkti – ir jauns pasaules rekords.

Tesa un Skots slido pārī kopš 1997. gada, vēsta raidsabiedrība BBC. Pirms četriem gadiem Sočos saskanīgais duets izcīnīja sudraba medaļas, savukārt savās mājas spēlēs Vankūverā 2010. gadā – savu pirmo olimpisko čempionu titulu. Tāpat arī viņi ir vairākkārtēji pasaules čempioni un daudzu citu titulu ieguvēji.

Pārim netrūkst fanu, un pēc snieguma Phjončhanā viņu atbalstītāju skaits tikai pieaudzis. Kanādiešu priekšnesums izvēles programmā bija tik izjusts un aizkustinošs, ka daudzi sociālo tīklu lietotāji pēc viņu dejas sprieduši – tādas jūtas nav iespējams notēlot vai iestudēt.
Foto: ITAR TASS/Scanpix/LETA

Dzirksts un ciešā saikne starp Skotu un Tesu ir acīmredzama, un, kā vēsta ārzemju mediji, abu savstarpējā jūtu ķīmija radījusi labvēlīgu augsni dažādiem minējumiem par to, kādas tad īsti ir abu attiecības.

Pēdējās dienās ne viens vien, kurš redzējis abu uzstāšanās, sociālajos tīklos apjūsmojis abu "visu laiku skaistāko mīlas stāstu", tomēr paši slidotāji uzsvēruši – starp viņiem neesot romantisku attiecību. Abi esot tikai draugi un deju partneri.

#tbt #VirtueMoir #XX

A post shared by Tessa Virtue (@tessavirtue17) on Nov 9, 2017 at 2:31am PST

Janvāra izskaņā intervijā Kanādas izdevumam "Maclean's" pāris, taujāts, kas ir viņu ciešo attiecību noslēpums, atklājis – viss balstās uz savstarpēju cieņu un uzticēšanos. Turklāt abi nav slēpuši, ka joprojām tiek ieguldīts liels darbs, lai uzlabotu savstarpējo komunikāciju.

"Tas ir attīstījies vairāk nekā 20 gadu garumā. Kad kopā pavadīts tik daudz laika, apzināmies, ka tas ir kaut kas unikāls, bet mēs esam ļoti pateicīgi par to, kas mums ir. Tās ir īpašas partnerattiecības. Mums joprojām ļoti patīk slidot kopā, un es domāju, tas arī ir iemesls, kāpēc joprojām šeit esam," sacījusi Tesa.

Daudzi domā, ka Skots un Tesa ir pāris arī dzīvē, un abi slidotāji uzskata, ka, ja viņiem ar savu sniegumu izdevies kādu par to pārliecināt, tas tikai nozīmē to, ka viņi labi dara savu darbu.

"Mēs stāstām stāstus, un ir jābūt kādai reakcijai. Sieviete un vīrietis uz ledus – tas ir romantiski. Mums ir brīnišķīgas attiecības. Tā ir cieša draudzība, mūsu darba attiecības ir ļoti stipras," sacījis Skots.

Savukārt Tesa piebildusi – ja ļaudis notic viņu stāstam uz ledus, viņiem neesot nekādu iebildumu, ka kāds viņus arī dzīvē uzskata par iemīlējušos pāri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!