Foto: Publicitātes foto

Pēc trim Latvijas Televīzijas dziesmu un izpildītāju konkursa "Supernova" pusfināliem muzikālās sacensības veidotāji piedāvā ielūkoties, kāds bija skatītāju un žūrijas balsojums aizvadītajās pārraidēs un kādas vietas dalībnieki ieņēma katra pusfināla kopvērtējumā. Tāpat tapis zināms – lielajā finālā žūrijai būs daudz svarīgāka loma kā agrākajos "Supernovas" gados.

Konkursa finālā sestdien, 24. februārī, spēkiem mērosies astoņi izpildītāji – Liene Greifāne, Edgars Kreilis, Madara, Markus Riva, Ritvars, Laura Rizzotto, Lauris Valters un astotais dalībnieks, kurš iegūs tā saucamo "wild card" jeb otro iespēju. Viņa vārds kļūs zināms otrdien, 20. februārī.

Saskaņā ar konkursa balsošanas nolikumu, no katra pusfināla "Supernova 2018" finālam kvalificējās divi dalībnieki, kuri ieguvuši divas augstākās vietas skatītāju balsojuma un žūrijas vērtējuma apkopojumā.

Lai skatītāju balsojums būtu maksimāli objektīvs, šajā "Supernova" sezonā, balsojot par savu favorītu, no viena tālruņa numura var nosūtīt tikai vienu īsziņu un veikt tikai vienu zvanu.

Ja, summējot skatītāju balsojuma rezultātus un žūrijas balsojuma rezultātus, dalībnieki ierindojas vienā vietā, tad noteicošais ir žūrijas vērtējums un augstāku vietu kopvērtējumā iegūst tas dalībnieks, kurš saņēmis augstāku žūrijas novērtējumu.

Arī finālā, atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, žūrijas vērtējumam vairs nebūs tikai rekomendējošs raksturs.

"Arī finālā uzvarētāju noteiks skatītāju balsojums un žūrijas vērtējums. Uzvarēs tas dalībnieks, kurš būs ieguvis pirmo vietu skatītāju balsojuma un žūrijas vērtējuma apkopojumā," precizēja LTV projekta "Supernova 2018" vadītāja un producente Ilze Jansone.

"Šogad mēs esam izdarījuši izmaiņas, lai panāktu maksimāli objektīvu rezultātu un ir mazāk iespēju "sabalsot" savējo. Mūs interesē plašāks vērtētāju loks. Žūrijas un skatītāju kopīgs rezultāts ir arī lielajā "Eirovīzijā". Skatītājs vairāk vērtē pēc emocionālā, pēc pirmā impulsa, žūrija pēc profesionālā," "Delfi Izklaidei" skaidro Jansone.

Atgādinām, ka otrā pusfināla laikā konkursa "Supernova" mājaslapā, kur arī var balsot par savu favorītu, tika konstatēta tehniska ķibele. Izvērtējot radušos situāciju, konkursa rīkotāji pieņēma lēmumu anulēt interneta balsošanas rezultātus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!