Foto: Privātais arhīvs
Kopš 2016. gada pasaulē jaunākās miljardieres tituls pieder norvēģietei Aleksandrai Andresenai, kurai šovasar apritēs 22 gadi. Pēc izdevuma "Forbes" aplēsēm viņas bagātība mērāma 1,45 miljardos ASV dolāru.

Aleksandras tēvs Johans Andresens ir īpašnieks Norvēģijas holdinga kompānijai "Ferd", kas ir viens no lielākajiem privātajiem uzņēmumiem valstī.

Pirms dažiem gadiem Johans biznesā iesaistīja arī abas savas meitas Aleksandru un par viņu vienu gadu vecāko Katrīnu, katrai piešķirot daļas ģimenes uzņēmumā.

Tiesa, kā vēsta mediji, nedz Aleksandra, nedz Katrīna kompānijā nestrādā. Viņu tēvs joprojām ir uzņēmuma vadītājs un galvenais lēmumu pieņēmējs. Tāpat arī jāatzīmē, ka Andresenu ģimenes vārds Norvēģijā pazīstams jau vairāk nekā simts gadu. Biznesa kaldināšana savulaik aizsākusies ar tabakas izstrādājumu ražošanu.

Nelielu ieskatu par to, kā dzīvo meitene, kura, pateicoties tētim, kļuvusi par pasaulē jaunāko miljardieri, iespējams gūt ar sociālo tīklu starpniecību. Aleksandrai ir "Instagram" foto blogs, kurā viņa dokumentē savas gaitas.

Kā vēsta "Business Insider", Aleksandra ir aizrāvusies ar jāšanas sportu. Viņai piederot vismaz četri zirdziņi, un iznesīgie rikšotāji ir meitenes foto bloga galvenās zvaigznes.

Lai gan Aleksandra šad un tad mēdz apmeklēt smalkus pasākumus, savā būtībā viņa esot ļoti vienkārša meitene, kura brīvajā laikā iecienījusi pārgājienus, makšķerēšanu un atpūtu pie dabas krūts.

First time ever riding a mechanical bull! The Belltower Babes killed it😂💪🏼

A post shared by Alexandra (@alexandraandresen) on Jan 26, 2018 at 4:39pm PST

Hope 2018 treats you great!

A post shared by Alexandra (@alexandraandresen) on Jan 2, 2018 at 5:45pm PST

Beach, please🍹💁🏻🤙🏼

A post shared by Alexandra (@alexandraandresen) on Dec 27, 2017 at 7:59pm PST

Christmas party with the girls🎄

A post shared by Alexandra (@alexandraandresen) on Dec 26, 2017 at 12:42pm PST

Visiting Donkey Boy at Noagaard😇He's such a sweetheart❤️

A post shared by Alexandra (@alexandraandresen) on Dec 14, 2017 at 3:28am PST

Repost @kgandresen Catching up with our cousins in Bergen🍁🌧

A post shared by Alexandra (@alexandraandresen) on Oct 15, 2017 at 6:11am PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!