Foto: Privātais arhīvs
Ziemas olimpiskās spēles Phjončhanā pamazām uzņem apgriezienus, un publiskajā telpā dedzīgi jau tiek apspriestas ne tikai sportistu fiziskās spējas un sasniegumi, bet arī vizuālie dotumi.

Dažādi ārzemju mediji jau izveidojuši skaistāko un iekārojamāko sportistu apkopojumus, un arī "Delfi Izklaide" steidz piedāvāt savu (tiesa, ļoti subjektīvo!) pievilcīgo olimpiešu topu, kurā esam iekļāvuši neprecētos latviešu puišus, kas Phjončhanā ne tikai cīnās par medaļām, bet arī aktīvi rosās sociālajos tīklos.

Kamaniņu braucējs Kristers Aparjods

Foto: F64

Aizvadītās nedēļas izskaņā Phjončhanā startēja Latvijas kamaniņu braucējs Kristers Aparjods, un jaunais puisis savā olimpiskajā debijā izcīnīja 11. vietu.

Kristeram, kurš nāk no Saulkrastiem, ir tikai 19 gadi (24. februārī viņam apritēs 20), bet viņam jau izdevies kļūt par vienu no daudzsološākajiem un pamanāmākajiem Latvijas kamaniņu braucējiem.

Lai gan augumā raženais sportists (viņš ir 195 centimetrus garš) sociālajos tīklos pagaidām nevar lepoties ar iespaidīgu sekotāju armiju, neskaitāmie komplimenti, sarkanās sirsniņas un jūsmīgie komentāri liecina, ka par meiteņu uzmanību viņš nevar sūdzēties. Tiesa, puiša sirds jau pieder kādai īpašai meitenei – viņam ir draudzene.

Hello PyeongChang!👋🏼 #pyeongchang2018 #latvijakorejā

A post shared by Kristers Aparjods (@kristersap) on Feb 7, 2018 at 8:50am PST

Mazulīši👲🏼🐐

A post shared by Kristers Aparjods (@kristersap) on Aug 28, 2015 at 6:31am PDT

Ātrslidotājs Haralds Silovs

Foto: Privātais arhīvs

Ātrslidotājs Haralds Silovs, kuram šīs ir jau trešās olimpiskās spēles, ir viens no sociāli aktīvākajiem pašmāju sportistiem. Viņš ne tikai aktīvi rosās sociālajos tīklos, bet ik pa laikam manāms arī pašmāju saviesīgajos burziņos, kur allaž nodemonstrē izcilu gaumes izjūtu.

Phjončhanas olimpisko spēļu sacensībās 1500 metru distancē Silovs otrdien izcīnīja augsto ceturto vietu, kas ir Latvijas sportistu rekords šajā sporta veidā. Nākamnedēļ viņš izmēģinās spēkus 1000 metru distancē un masu startā.

Pašmāju dzeltenās preses uzmanību pirms pāris gadiem piesaistīja Silova romantiskās attiecības ar Dailes teātra aktrisi Dārtu Daneviču. Pērn tapa zināms, ka pāris izšķīries.

Tiesa, tām, kuras savaldzinājis Silova daiļais vaigs, pāragri priecāties. Sportista sirds tagad pieder māksliniecei Elīnai Deksnei, kura pirms Latvijas olimpiskās izlases došanās uz Phjončhanu no mīļotā bija ieradusies atvadīties Rīgas lidostā. Abi viens otru fotogrāfu klātbūtnē apbēra ar kaislīgiem skūpstiem.

Got to love the Rockies #mountains #canada #banff #fujixe3 #xf23 #fujifilm

A post shared by Haralds Silovs (@haralds86) on Nov 29, 2017 at 2:27pm PST

Šorttrekists Roberto Puķītis

Foto: Privātais arhīvs

Ventspils šorttrekistam Roberto Puķītim šīs ir otrās olimpiskās spēles. Aizvadītās nedēļas izskaņā viņš Phjončhanā startēja 1500 metru distancē un izcīnīja 11. vietu.

Savukārt otrdien viņš kvalificējās Phjončhanas olimpisko spēļu ceturtdaļfinālam 1000 metru distancē. Ceturtdaļfināls notiks 17. februārī.

Roberto pērn decembrī apritēja 23 gadi, un arī viņš par meiteņu uzmanību īpaši nevar sūdzēts. Kā novērojams puiša "Instagram" foto blogā, īpaši lielu interesi par viņu daiļavas sākušas izrādīt tieši pēc nesenā starta olimpiādē.

Daudzsološais šorttrekists iemieso visu, kas nepieciešams, lai meitenes viņa dēļ juktu prātā, un viss liecina par to, ka īsto un vienīgo viņš pagaidām nav atradis.

Day off in Milano 👍bella città 😏

A post shared by Roberto Pukitis (@roberto_pukitis) on Jun 19, 2017 at 4:34am PDT

Kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks

Foto: LETA

Skaists notikums šonedēļ gaidāms Latvijas kalnu slēpotājam Kristapam Zvejniekam – viņam 15. februārī ir jubileja. Sportistam apritēs 26 gadi.

Kristaps otrdien Phjončhanas olimpisko spēļu sacensībās Alpu kombinācijā izcīnīja 26. pozīciju, kas ir viņa personiskais rekords četrgades nozīmīgākajās sacensībās.

Kristapam šīs ir pēc kārtas trešās olimpiskās spēles, un viņš ir viens no populārākajiem Latvijas olimpiskās izlases pārstāvjiem sociālajos tīklos. Tā, piemēram, staltā jaunekļa "Instagram" foto blogam ir vairāk nekā seši tūkstoši sekotāju.

Slēpotājs saviem faniem ne tikai atskaitās par profesionālajām gaitām, bet priecē arī ar kadriem, kas ļauj ielūkoties viņa ikdienā. Dažos Kristapa publiskotajos kadros figurē arī kāda simpātiska meitene.

Daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs

Foto: AFP/Scanpix

Neviltotu sajūsmu un simpātijas sociālajos tīklos bauda Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs, kurš ir olimpisko spēļu debitants. Puisis savas pirmās sacensības aizvadīs 16. februārī, kad viņš startēs īsajā programmā.

18 gadus vecais Deniss nāk no Daugavpils, 2016. gada jaunatnes ziemas olimpiskajās spēlēs izcīnījis divas medaļas un jau jau paguvis sapulcēt iespaidīgu atbalstītāju armiju. Talantīgā puiša gaitas ieinteresējušas vairāk nekā 19 tūkstošus "Instagram" lietotāju.

Denisa publicētās bildes izpelnījušās tūkstošiem sarkano sirsniņu, simtiem komentāru un jūsmīgu komplimentu, un skaidrs ir viens – puisis izstaro tik spēcīgu harismu, ka reti kurš spēj palikt vienaldzīgs.

At the Latvian Olympic Team presentation yesterday! #PyeongChang2018, here we come!

A post shared by Deniss Vasiljevs (@denissvasiljevs) on Jan 30, 2018 at 4:37am PST

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!