Foto: Privātais arhīvs
Telekanāla LNT personības Rūta un Kaspars Dvinski aizvadītajā vasarā kļuva par vecākiem meitiņai Grietai. Jaunā māmiņa uz laiku pazudusi no TV ekrāniem, lai rūpētos par mazuli. Savukārt ieskatu viņas ikdienā iespējams gūt ar sociālo tīklu starpniecību, kur Rūta īsā laikā kļuvusi par vienu no iedvesmojošākajām latviešu mammām un sapulcējusi prāvu sekotāju skaitu.

Daudzi vecāki joprojām lauž šķēpus par to, vai mazu bērnu rādīt sociālajos tīklos ir prāta darbs, bet Rūta pieskaitāma pulciņam, kas uzskata – tas nav nekas slikts, ja māmiņa internetā dokumentē sava mazuļu gaitas, dalās priekos un pēdās, lepojas ar atvases sasniegumiem un arī dod padomus citām mammām.

Mazulītes pirmais foto "Instagram" tīklā tika publiskots dažas dienas pēc viņas piedzimšanas. Kopš tā brīža Rūta dokumentējusi gandrīz katru apburošās meitiņas soli, informējot, ko jaunu viņa apguvusi, iemācījusies un paveikusi.

Mazā Grieta kļuvusi par savas mammas foto bloga zvaigzni, un tā sekotāju skaits nu jau pārsniedz deviņu tūkstošu atzīmi. Atbalstītāju vidū ir daudz sieviešu, kuras arī nesen laidušas pasaulē bērniņu un labprāt ar citām māmiņām tērzē par mazuļu audzināšanu.

Rūta labprāt arī veido video tiešraides, kurās citas mammas viņai var uzdot dažādus jautājumus, un atsaucība ir tik liela, ka simpātiskā mamma nesen atklāja – viņa sākusi apsvērt domu par vloga izveidošanu.

Savukārt pērn rudenī Rūta pastaigu ar mazuļa ratiņiem pa Siguldu translēja "Instagram" tiešraidē, kurā tika apspriests "viss par un ap bēbīšiem, mammu būšanu, manu ēdienkarti, mūsu mājas iekārtošanu un stāstu, par gaidāmo ceļojumu, visu citu, kas jūs interesē".

A post shared by Rūta Dvinska (@rutadvinska) on Oct 2, 2017 at 7:23am PDT

Rūtas un Kaspara atvase saviem vecākiem jau braukusi līdzi divos tālo zemju ceļojumos. Pērn rudenī pāris mēnešus vecā Grieta kopā ar vecākiem brauca atpūsties uz Kanāriju salām. "Instagram" tīklā vēlāk tika publicētas mammas pārdomas par piedzīvoto un padomi citām ģimenēm, kas apsver domu kaut kur aizceļot kopā ar pavisam mazu bērniņu.

Savukārt pavisam nesen mazā Grieta mammai un tētim devās līdzi slēpošanas brīvdienās uz Somiju.

🤙🏻 #likemotherlikedaughter #badassbaby #badassmama

A post shared by Rūta Dvinska (@rutadvinska) on Mar 22, 2018 at 6:42am PDT

Mēs abas. Siguldietes kopš dzimšanas ❄️

A post shared by Rūta Dvinska (@rutadvinska) on Feb 24, 2018 at 6:25am PST

A post shared by Rūta Dvinska (@rutadvinska) on Jan 2, 2018 at 6:54am PST

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!