Foto: Privātais arhīvs

Otrdien, 6. februārī, vārda dienu svin Dārtas, un viena no zināmākajām šī vārda nesējām pašmāju šovbiznesa aprindās, Dailes teātra aktrise Dārta Daneviča, svētkus atzīmējusi ar juteklisku momentuzņēmumu.

Dārta "Instagram" tīklā publiskojusi savu kailfoto, kurā viņa pozē vannā. Bildes aprakstā viņa padalījusies ar stāstiņu par savas labākās draudzenes vīru, kurš ir igaunis un kuram šķiet ļoti dīvaini tas, ka tiek atzīmētas vārda dienas.

"Man šķiet, ka tieši šajā dienā vairāk cilvēku atceras nosūtīt sveicienus un laba vēlējumus, un es uzdrošinos apgalvot, ka šī diena ir zināmāka un tiek svinēta biežāk nekā dzimšanas diena. Skaļāk. Plašāk. Labi zināma visiem. Turklāt es zinu to īpašo sajūtu, kad ir iespēja pašam sev izvēlēties vārdu," vēstījusi Dārta, kuru, kā zināms, agrāk sauca par Inesi.

Bijusī Inese arī pasē ir Dārta, un šo vārdu viņa pieņēma, kad pirms daudziem gadiem no Jēkabpils pārcēlās uz dzīvi Rīgā. Intervijās viņa savulaik pastāstījusi, ka ar šo vārdu jūtas stiprāka un varošāka, un arī viņas vecāki meitu tagad sauc par Dārtu.

Dārta_ My best friends husband is from Estonia and just a few days ago he told me how weird it seems to him- celebrating a name day. Indeed, there are a lot of countries where nobody actually cares about where in the calendar their given name is written. But not here in Latvia. I believe- more people know and remember to send greetings and their best wishes exactly in this day, - and I dare to assure that it’s more popular and celebrated than...birthday. Louder. Wider. Familiar to everyone. Moreover, I know that special feeling to actually choose the name for myself. That is why celebrating ones name day doesn’t seem so obvious for me. This is a day I actually earned to myself_ #nameday #darta #dartadanevica #bathtubgoals #6 #february

A post shared by Darta Danevica (@darta_avant) on Feb 6, 2018 at 2:33am PST

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!