Foto: F64

Latvijas hokeja aizsargs Oskars Bārtulis sestdien ar rezultatīvu piespēli palīdzēja Vladivostokas "Admiral" komandai Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē savās mājās rezultatīvā cīņā ar 7:5 (3:1, 2:3, 2:1) uzvarēt Ņižņekamskas "Ņeftehimik" komandu.

Bārtulis pie rezultativitātes punkta tika pēc 19 spēļu pārtraukuma jeb gandrīz diviem mēnešiem, jo 19.oktobrī pret Magņitogorskas "Metallurg" viņš izcēlās ar vārtu guvumu.

Šoreiz "Admiral" kapteinis spēles protokolā atzīmējās cīņas 26.minūtē, kad skaitliskajā vairākumā viņš asistēja Robertam Saboličam, kurš tobrīd panāca 4:2 mājinieku labā.

Bārtulis šajā mačā spēlēja 23 minūtes un 39 sekundes, kas bija otrs ilgākais laiks komandā. Viņš divas reizes meta pa vārtiem, izpildīja trīs spēja paņēmienus un bloķēja divus metienus.

Vladivostokas komanda pēc pirmā perioda bija vadībā ar 3:1, taču "Ņeftehimik" spēja izlīdzināt cīņas gaitu un 37.minūtē panākt izlīdzinājumu 4:4. Tiesa, vēl līdz otrajam pārtraukumam "Admiral" atguva vadību, bet 54.minūtē panāca arī 6:4. Tomēr viesi nepadevās un vēlreiz samazināja starpību līdz minimumam, tomēr 34 sekundes pirms pamatlaika beigām Dmitrijs Sajustovs raidīja ripu tukšos Ņižņekamskas komandas vārtos.

Uzvarētājiem pa vieniem vārtiem guva septiņi spēlētāji, bet ar trīs rezultatīvām piespēlēm izcēlās aizsargs Mihails Grigorjevs. Tikmēr "Ņeftehimik" rindās pa divām reizēm izcēlās Konstantīns Makarovs un Ričards Ginge, kuram tika arī punkts par rezultatīvu piespēli.

"Admiral" pārtrauca četru zaudējumu sēriju, bet pretiniekiem šī bija ceturtā neveiksme pēdējos piecos mačos.

Šosezon Bārtulis 36 spēlēs guvis divus vārtus un atdevis divas rezultatīvas piespēles.

Kad līdz regulārā čempionāta beigām palikusi aptuveni trešdaļa no paredzētajām 60 spēlēm, KHL un Rietumu konferences līdere ir Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītā Sanktpēterburgas SKA, kas 39 mačos tikusi pie 98 punktiem.

Tikmēr Rīgas "Dinamo" ar 34 punktiem 39 mačos ieņem pēdējo vietu Rietumu konferencē, no pirmā astotnieka atpaliekot 26 punktus.

Savukārt Austrumu konferences vadībā ar 87 punktiem 40 cīņās ir Gagarina kausa īpašniece Magņitogorskas "Metallurg", bet "Admiral" ar 58 punktiem 41 cīņā ir septītajā pozīcijā.

Šonedēļ KHL līgā ir nosacīts pārtraukums, kas saistīts ar valstsvienību cīņām, tomēr daži mači tāpat tiek aizvadīti. Rīgas "Dinamo" savā nākamajā spēlē pirmdien viesosies pie Novosibirskas "Sibirj" komandas. Šogad Latvijas vienībai mājas spēles vairs nav plānotas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!