Foto: Vida Press/Reuters/Scanpix/LETA
Dzīvē nereti gadās, ka pirmā mīlestība nebūt nav tā īstā un vienīgā – cilvēki pie altāra dodas otro, trešo, pat piekto reizi. Un arī slavenību vidū ir tādi, kuru laulātos draugus uz vienas rokas pirkstiem pat nevar saskaitīt.

99 gadi un deviņi vīri

Foto: AP/Scanpix/LETA

Ungārijā dzimusī amerikāņu aktrise Ža Ža Gabora, kura 2016. gada decembrī 99 gadu vecumā aizgāja mūžībā, pirmoreiz apprecējās 20 gadu vecumā. Drīz vien šī laulība izjuka, un viņa pie vīra izgāja oto reizi. Aktrise teica jāvārdu "Hilton" viesnīcu tīkla dibinātājam Konrādam Hiltonam.

Šī savienība beidzās ar milzu skandālu – pēc pieciem gadiem Ža Ža paziņoja, ka vīrs viņu esot izvarojis un padarījis grūtu. Tiesā laulība tika šķirta, un pēc dažiem mēnešiem piedzima Gaboras meita Frančeska.

Nākamais aktrises vīrs bija kolēģis Džordžs Senderss, tad sekoja baņķieris Herberts Hatners, uzņēmējs Džošua Kosdens, dizaineris Džeks Raians un Maikls O'Hara. Savukārt 1983. gadā uz vienu dienu Gabora pat kļuva par spāņu aktiera Felipes de Albas sievu, tomēr laulība ātri vien tika anulēta, jo izrādījās, ka aktrise nemaz nav oficiāli izšķīrusies no iepriekšējā vīra.

Laimīgā izrādījās Gaboras devītā laulība – 1986. gadā viņa apprecējās ar vācu uzņēmēju Frederiku fon Anhaltu, ar kuru nodzīvoja 30 gadu, līdz pat savai pēdējai stundiņai.

Arī fon Anhaltam aktrise nebija pirmā mīlestība – viņš pie altāra gāja septīto reizi. "Man patīk būt precētai," savā autobiogrāfijā rakstīja Gabora. "Man patīk kompānija, man patīk gatavot vīrietim ēst un pavadīt ar viņu kopā visu laiku. Protams, man patīk just iemīlēšanos, bet laulība ir tā, kas mani piepilda pavisam." Aktrisei pieder arī spārnotais teiciens: "Es esmu lieliska mājsaimniece. Ikreiz, kad pametu kādu vīru, kļūstu par mājas saimnieci."

Astoņas kāzas, septiņas sievas

Foto: Vida Press

Pirms vairākiem gadiem plaši tika runāts par ASV radio un TV šovu vadītāja Lerija Kinga astotās laulības izjukšanu. Tiesā tika iesniegta šķiršanās prasība, mēļoja, ka viņš atradis jaunu sirdsāķīti un kāzas svinēs jau devīto reizi, tomēr tas vēl nav noticis.

Ar sievu Šonu Lerijs (abi attēlā) salaba, un pērn abi nosvinēja kāzu 20. gadadienu. Neviena cita no Lerija Kinga septiņām laulībām nav ilgusi vairāk par astoņiem gadiem. Pirmā, kas tika noslēgta, kad viņam bija 18, tika anulēta, jo vecāki bija pret Lerija kāzām ar skolas biedreni.

Citas viņa attiecības ilga trīs, četrus un piecus gadus. 1961. gadā Kings, piemēram, pamanījās apprecēties pat divas reizes. Vispirms par sievu viņš apņēma Aneti Kaju, kas viņam dāvāja dēlu Leriju jaunāko, bet tā paša gada beigās viņš apprecēja kāda "Playboy" nakstskluba viesmīli Alīnu Eikinsu. Pēc diviem gadiem abi izšķīrās.

Kings apprecējās vēlreiz, bet izjuka arī šī laulība un viņš atgriezās Alīnas apskāvienos. Šoreiz abu laulība ilga trīs gadus, un tajā pasaulē nāca Kinga meita Čaija un dēls Endijs. Tad sekoja kāzas ar matemātikas skolotāju Šāronu, uzņēmēju Džūliju (ko Kings bildināja jau pirmajā randiņā), saderināšanās ar aktrisi Diannu, bet pavisam "nobāzēties" ģimenes dzīvē Lerijam izdevās tikai pēc satikšanās ar dziedātāju, aktrisi un TV raidījumu vadītāju Šonu Sautviku. Viņa vīram dāvājusi divus dēlus – Čensu un Kenonu.

Slepus apprecas ar 13 gadus veco brālēna meitu

Foto: Vida Press
Rokenrola pionieris Džerijs Lī Lūiss, kurš popularitātes viļņa augšgalā uzkāpa piecdesmito gadu otrajā pusē, bijis precējies septiņas reizes. Turklāt pēc trešajām kāzām viņa spožā karjera strauji aprāvās – atklājās, ka Džerijs par sievu slepus apņēmis sava brālēna meitu Mairu.
Foto: Vida Press

Viņam tolaik bija 22 gadu, bet Mairai (abi attēlā) – tikai 13. Pēc skandāla Lūiss par tūkstošiem pārdotu albumu un milzu honorāriem vairs varēja nesapņot. Ja līdz šim bija pieradis par viena vakara uzstāšanos saņemt 10 000 ASV dolāru, tad tagad viņš varēja būt priecīgs, ka viņam kādā alus bārā samaksā kaut pāris simtus.

Tomēr plinti krūmos mūziķis nemeta, radīja lielisku "dzīvo" roka albumu, bet pēc tālākas pievēršanās kantrī mūzikai atkal atguva vietu topu augšgalā.

Iekļauts Rokenrola slavas zālē, saņēmis vairākas "Grammy" balvas, Lūiss joprojām ir dzīvs – septembrī nosvinēja 82 gadu dzimšanas dienu. Un jau vairāk nekā piecus gadus ir precējies ar savu septīto sievu Džūditu Braunu, kura, kā izrādās, ir Lūisa trešās sievas Mairas brāļa bijusī laulātā draudzene.

Elizabete Teilore – laulību rekordiste

Foto: AFP/Scanpix/LETA

Astoņās kāzās galvenā loma bijusi Holivudas leģendārajai dīvai Elizabetei Teilorei (attēlā kopā ar Ričardu Bērtonu). Precēties viņa gribējusi jau padsmitnieces gados. Puritāniskā audzināšana jaunietei bija apnikusi, un doma par laulībām ļāva cerēt, ka izdosies iegūt netkarību no vecākiem.

Elizabetei vēl nebija sasniegusi pilngadību, kad viņas roku lūdza filmu producents un aviācijas entuziasts Hovards Hjūzs. Viņš Teilores vecākiem piedāvāja krietnu naudas summiņu, lai tie atļauj meitai iziet pie vīra, bet no šādas iespējas atteicās Elizabete pati.
Foto: Vida Press

18 gadu vecumā Teilore tomēr apprecējās – viņa teica jāvārdu "Hilton" viesnīcu ķēdes mantiniekam Konrādam Hiltonam (abi attēlā). Filmu kompānija "MGM", ar kuru Teilorei bija noslēgts līgums, sarīkoja vērienīgas kāzas, kas plaši tika atspoguļotas medijos. Nepagāja ne dažas nedēļas, kad Teilore savu lēmumu nožēloja – Hiltons izrādījās vardarbīgs dzērājs. Astoņus mēnešus pēc kāzām laulība tika šķirta.

Pēc gada aktrisi apprecēja kolēģis, par viņu 20 gadus vecākais brits Maikls Vaildings. Ar viņu Elizabete nodzīvoja piecus gadus. Laulībā piedzima divi dēli, bet ar laiku pāris sāka atsvešināties –Teilore pieauga, bet Vaildings, cerējis pēc kāzām tikt pie labas karjeras Holivudā, tā arī lieliskus darba piedāvājumus nesaņēma. Turklāt, izmantojot brīžus, kad sieva devusies filmēties uz otru ASV nostūri, izklaidējies ar striptīzdejotājām.
Foto: Vida Press
Par Teilores tešo vīru kļuva teātra un kino producents Maiks Tods (abi attēlā) – aizrautīgs un sabiedrības uzmanību mīlošs vīrietis. Elizabete viņam dāvāja meitu, Maiks savai sievai – aizraujošas ballītes. Viņš neaizmirsa arī par sevi. Tā, piemēram, vienu dzimšanas dienu nosvinēja "Madison Square Garden", uzaicinot 18 000 viesu un panākot, ka pasākumu translē TV. Laulība ilga nedaudz vairāk par gadu,jo Tods gāja bojā aviokatastrofā.
Foto: Vida Press

Teilore raudāja gaužas asaras un mierinājumu atrada atraitņa drauga dziedātāja Edija Fišera (abi attēlā) skavās. Tas gan beidzās ar skandālu, jo Edijs bija precējies un Elizabetei tika "ģimenes izjaucējas" slava. Fišers, protams, kļuva par viņas nākamo vīru, lai gan Teilore pēcāk pati klāstīja, ka apprecējusies, lai gūtu kādu mierinājumu pēc skumjām par Toda zaudējumu.

Piecus gadus nodzīvojusi ar Fišeru, Teilore atrada savu jauno mīlu – velsiešu aktieri Ričardu Bērtonu. Abu dēka sākās Itālijā, leģendārās filmas "Kleopatra" uzņemšanas laukumā. Bērtons tolaik bija precējies, Teilore arī. Abas laulības tika šķirtas, mīlnieki varēja būt kopā diendienā, un sākās dzīve, par ko apskaust varētu ikviens mūsdienu slavenību pāris.

Nauda tika šķiesta uz nebēdu – rotaslietām, kažokiem, mākslas darbiem, ceļojumiem, uzdzīvei, jahtai un pat privātai lidmašīnai tika iztērēti miljoni. Pēc desmit gadu laulības pāris izšķīrās, bet pēc pustroa gada apprecējās atkal. Tad gan kopdzīve ilga tikai vēl nepilnu vienu gadu. "Visi vīrieši, kas bija pēc Ričarda, bija vien durvju atvēršanai un mēteļu pieturēšanai. Visi vīrieši, kas bija pēc Ričarda, bija tikai laba kompānija," izteikusies Teilore.
Foto: Vida Press

Par viņas nākamo vīru kļuva politiķis Džons Vorners (abi attēlā). Teilore piedalījās viņa vēlēšanu kampaņā, kas izrādījās veiksmīga. Džons tika ASV Senātā, bet Teilore sāka Vašingtonā baudīt politiķa sievas dzīvi. Kas gan neko veiksmīgi nebeidzās, jo Elizabetei bija šausmīgi garlaicīgi, viņa aizrāvās ar alkoholu, medikamentu lietošanu un ievērojami pieņēmās svarā. Astoņdesmito gadu sākumā pāris šķīrās.

Tad nu desmit gadus Teilorei bija miers, ar došanos pie altāra aktrise iepauzēja, lai gan divas reizes bija saderinājusies – ar kādu meksikāņu advokātu un kādu Ņujorkas uzņēmēju. 1991. gadā, gandrīz 60 gadu vecumā, aktrise apprecējās ar būvnieku Leriju Fortenskiju, kāzas nosvinot Maikla Džeksona "Nekurzemes" rančo.

Holivudas leģendas kārtējās laulības atkal bija mediju uzmanības centrā – Teilore kāzu foto par vienu miljonu ASV dolāru notirgoja izdevumam "People". 1996. gada oktobrī tika šķirta arī Teilores pēdējā laulība. Dzīves beidzamajos gados viņa vairs tā arī neapprecējās un 2011. gadā aizgāja mūžībā.

Krievu dīvas mīlas līkloči

Foto: Itar-Tass/Scanpix

2011. gada 30. martā viņsaulē devās krievu aktrise Ludmila Gurčenko. Nopelniem bagātajai skatuves un ekrāna māksliniecei bijusi seši vīri.

Gluži kā Teilore, pirmoreiz viņa apprecējās 18 gadu vecumā – ar kinorežisoru Vasīliju Ordinski. Laulība ilga nedaudz vairāk par gadu. Tad divus gadus viņas vīra lomu uzņēmās scenāriju autors vēsturnieks Boriss Andronikašvili, kuram Ludmila dāvāja meitu Mašu.

Pāris gadus pēc šķiršanās Gurčenko teica jāvārdu aktierim Aleksandram Fadejevam, bet attiecības arī nebija ilgas, vien dažus gadus. Slavenākais no Gurčenko vīriem bija ceturtais – par to kļuva pazīstamais padomju estrādes mākslinieks Josifs Kobzons. Un arī šai laulībai pietika ar trim gadiem, lai tā izjuktu. Uz Kobzonu pēc attiecību izjukšanas Gurčenko pat bijusi tik pikta, ka atteikusies vēl kaut reiz kaut pieminēt viņa vārdu.

Ilgākas bija divas nākamās laulības. Ar mūziķi Konstantīnu Kuperveisu aktrise bija precējusies 18 gadu (lai gan stāsta, ka abu savienība tā arī neesot tikusi oficiāli reģistrēta), tāpat ar producentu Sergeju Seņinu, kas bija Gurčenko vīrs līdz viņas nāves stundai.

Piekto sievu nogalina mīļākais

Foto: Vida Press
Amerikāņu aktieris, komiķis, producents un radio personība Mikijs Rūnijs (attēlā kopā ar astoto sievu Dženu) bija ļoti radoša personība. Piedalījies vairāk nekā 300 filmās, viņš bija viens no pēdējiem mēmā kino grandiem, līdz 2014. gadā 93 gadu vecumā nomira.
Foto: Vida Press

Arī privātajā dzīvē viņš lika par sevi runāt . Rūnijs savā mūžā pamanījās apprecēties astoņas reizes, viņam bija deviņi bērni, 19 mazbērni un vairāki mazmazbērni. Pirmo sievu – vēlāk pazīstamo aktrisi Evu Gārdneri (abi attēlā) – Rūnijs piekrāpa un tika pamests. Ar otro sievu izšķīrās pēc atgriešanās no Otrā pasaules kara. Arī divas nākamās viņa sievas bija aktrises, viena laulība ilga divus, otra – sešus gadus.

1958. gadā Rūnijs par sievu apņēma Barbaru Annu Tomsoni, arī aktrisi. Attiecības ilga astoņus gadus, līdz Tomsoni nogalināja viņas mīļākais. Tomsone un slavenā franču aktiera Alēna Delona miesasargs Milošs Miloševičs tika atrasti miruši Rūnija Losandželosas mājā.

Pēc policijas noskaidrotā, Milošs vispirms nošāvis Barbaru, bet tad izdarījis pašnāvību. Sazvērestību teoriju piekritēji gan nebeidz klāstīt, ka notikušas divas slepkavības – kā atriebe par krāpšanu, jo Rūnijs tomēr tolaik bija Holivudā ļoti ietekmīga persona.

Pēc piektās sievas nāves Rūnijs apprecēja viņas labāko draudzeni Mārdžu Leinu. Laulība ilga apaļas simts dienas. Septītajā laulībā aktieris izturēja sešus gadus, bet 1978. gadā apprecējās astoto un pēdējo reizi ar Dženu Čemberlinu. Viņu laulība ilga 34 gadus, kas ir vairāk nekā iepriekšējās septiņas, ņemtas visas kopā.

Vēlējās iekarot ikvienu sievieti, kuru satika

Foto: AP/Scanpix/LETA

Komēdijas "Džezā tikai meitenes" zvaigzne Tonijs Kērtiss bija precējies sešas reizes, turklāt dažas no laulībām pat ilga vairāk nekā pāris gadus. Ar pirmo sievu aktrisi Dženetu Lī, kas pazīstama no filmas "Psycho",attiecības ilga 12 gadus. Šajās attiecībās pasaulē nāca pāra divas meitas Kellija un Džeimija Lī, kas abas arī kļuva par aktrisēm.

Piecus gadus Kērtiss pavadīja laulībā ar vācu aktrisi Kristīni Kaufmani (abi attēlā), 14 gadus – ar trešo sievu Lesliju, astoņus – ar ceturto sievu Andreu. Tikai knapi divus gadus ilga aktiera attiecības ar piekto sievu Lizu, bet ar sesto – Džilu Vandenbergu – Kērtiss bija precējies no 1998. gada līdz savam nāves brīdim 2010. gada septembrī.

"Es vienmēr esmu mīlējis skaistu sieviešu uzmanību. Patiesībā tieši tas mani dzīvē dzina uz priekšu," savā autobiogrāfijā atzinies Kērtiss. "Visu dzīvi vēlējos iekarot ikvienu sievieti, kuru satiku. Un man ir ļoti veicies. Bet skaitlis jau nav tas svarīgākais. Saka, ka man ir bijis ap tūkstoš sieviešu. To apgalvot es īsti nevaru, bet varu vien teikt, ka attiecībās ar sievietēm man svarīgs nav tikai fiziskais aspekts. Tā bija intimitāte, sarunas par dzīvi un vienkārši mirkļa baudīšana."

Rakstniece otro vīru apprec cietumā

Foto: Vida Press

Amerikāņu rakstniece Daniela Stīla (attēlā kopā ar piekto vīru Tomasu Pērkinsu) pirmoreiz apprecējās 18 gadu vecumā. Viņa salaulājās ar franču izcelsmes baņķieri Klodu Ēriku Lazārdu. Laulība oficiāli ilga deviņus gadus, bet jau gadu iepriekš pie Stīlas mājās bija ievācies Denijs Cīgelders. Viņš bija bijušais ieslodzītais, ko Daniela satika cietumā, kur intervēja kādu citu noziedznieku.

Pusgadu nodzīvojis pie Stīlas, Denijs atgriezās ieslodzījumā, jo tika apsūdzēts par laupīšanu un izvarošanu. Rakstniece gan bija iemīlējusies līdz ausīm, viņa izšķīrās no pirmā vīra un cietumā apprecējās ar Deniju. Pēc trim gadiem laulība tika šķirta, toties šajā laikā tapa divi romāni, kas Stīlu padarīja par ļoti pieprasītu rakstnieci.

Dienu pēc šķiršanās no Cīgeldera Stīla apprecējās ar Viljamu Totu. Kāzu dienā Daniela bija jau grūtniecības devītajā mēnesī. Ar Totu laulība ilga trīs gadus. Stīla pēc kārtējās grāmatas panākumiem tika uzņemta Sanfrancisko augstākajā sabiedrībā, bet viņas vīrs, bijušais narkomāns, tur nebija gaidīts viesis.

Ceturtais rakstnieces vīrs bija vīna tirgotājs Džons Treina, ar kuru kopdzīve padevās ilgāka. Laulība ilga 17 gadus. Džons adoptēja vienu no Danielas dēliem, un ģimenē pasaulē nāca vēl pieci pāra kopīgie bērni. 1998. gadā pāris izšķīrās, un tajā pašā gadā Stīla apprecējās piekto reizi. Šoreiz viņas izredzētais bija uzņēmējs Tomass Pērkinss. Viņi izšķīrās pēc četriem gadiem.

Mūža mīlestība iet bojā aviokatastrofā

Foto: Vida Press

Siržu lauzējs Klārks Geibls (attēlā kopā ar Kerolu Lombardu) laimīgas padarīja daudzas sievietes. Bet pavisam smaidīgas "Holivudas karalim" pie rokas pie altāra gāja piecas – Džozefīne Dilona, Marija Lanhēma, Kerola Lombarda, Silvija Ešlija un Keja Viljamsa. Visas bija vai nu aktrises vai sabiedrības dāmas. No viņām piecām bērnu gan viņam dāvāja tikai pēdējā sieva, turklāt aktiera dēls Džons pasaulē nāca četrus mēnešus pēc slavenā papuča nāves.

Geiblam gan ir vēl viena atvase. Viņš savulaik slepus grūtu padarīja savu kolēģi Loretu Jangu, kura pasaulē laida meitu Džūdiju. Grūtniecība, pateicoties kinokompāniju vēlmēm, tika slēpta, un tās pēdējos mēnešos Janga tika aizsūtīta atvaļinājumā uz Eiropu, ārpus valsts daudz bija arī pats Geibls.

Vairākus gadus vēlāk atklājās arī šokējošas ziņas, ka Geiblam ar Jangu nemaz romantisku attiecību neesot bijis – viņš Loretu izvarojis. Par to Janga kādai savai tuvai radiniecei pastāstījusi, jau būdama uz nāves gultas.
Foto: Vida Press

No piecām laulībām vislaimīgākais Geibls esot bijis attiecībās ar trešo sievu Kerolu Lombardu (abi attēlā). Kad viņi iepazinās, abi bija precējušies, turklāt no pirmā acu uzmetiena kaislības nebija. Pēc vairākiem gadiem satikušies atkal, drīz vien Klārks un Kerola kļuva nešķirami.

Geiblu bija apbūrusi mīļotās sirsnība, atklātība un naivums, savukārt Lombarda pieredzējušajam aktieriem blakus auga kā mīloša sieva. Iemācījās pat medīt un makšķerēt, lai varētu ar viņa draugiem kopā baudīt Klārka hobijus. Sapelnījis krietni daudz naudas ar filmu "Vējiem līdzi", Geibls beidzot varēja panākt vienošanos par šķiršanos no savas otrās sievas, apprecēja Lombardu un jau šķita, ka abu mīlai nebūs gala. Tomēr liktenis lēma citādāk.

Nepilnus trīs gadus pēc kāzām Kerola gāja bojā aviokatastrofā. Lai gan pēc traģiskā notikuma Geibls piedalījās vēl 27 filmās un vēl divreiz apprecējās, viņš nekad vairs nebija tāds, kāds bija iepriekš. Kā stāsta aktiera laikabiedri, Kerolas nāve viņam bijis pārāk smags trieciens.

Tiesa, iet pie altāra piecas reizes – to Holivudas vēsturē iespējušas daudzas zvaigznes. Šis saraksts ir itin garš – "Titānika" režisors Džeimss Kemerons, viņa kolēģi Ingmars Bergmans un Mārtins Skorsēze, aktieri Šons Bīns, Deniss Hopers, Bilijs Bobs Torntons, Žaklīna Biseta, Deivids Keredains, Lorenso Lamass un daudzi citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!