Foto: F64

Pašmāju seriālu mīļotāju vidū plašas diskusijas raisījusi negaidītā vēsts, ka Ģirts Ķesteris pārtraucis filmēšanos seriālā "Svešā seja" – lai gan pirmajā sezonā viņš bija viens no galvenajiem stāsta varoņiem, projekta turpinājumā viņu vairs neredzēsim.

Kad pērnā gada rudenī startēja seriāls "Svešā seja", daudzus pārsteidza, ka stāsta epicentrā esošā plastikas ķirurga Riharda Muižnieka loma ir uzticēta Ķesterim, kurš bija kļuvis par seriāla "UgunsGrēks" seju ar daktera Leona un viņa dvīņubrāļa Fēliksa lomām.

Vēl jo karstākas emocijas uzvirmoja, kad tapa zināms – Ķesterim jaunajā seriālā būs mati –, un ne vienam vien aktiera pārvērtības izraisīja smaidu. Neraugoties uz to, ka Muižnieks seriālā bija starp svarīgākajiem varoņiem un pirmās sezonas noslēgumā nekas neliecināja, ka viņš no stāsta varētu pazust, otrā sezona atsāksies jau bez Ķestera tēla.

Pēkšņās izmaiņas ir satraukušas seriāla fanus, liekot izskanēt arī dažādiem minējumiem, kas īsti noticis un kas licis ilggadējai seriālu zvaigznei negaidīti pamest jauno projektu. Negaidītais paziņojums licis arī uzvirmot runām, ka iemesls Ķestera aiziešanai varētu būt nesaskaņas starp aktieri un seriāla radošo komandu.

TV3 sabiedrisko attiecību pārstāve Ieva Ancāne "Delfi Izklaidei" norādīja, ka šādām runām nav pamata. "Viss ir beidzies uz draudzīgas nots," seriāla veidotāju vārdā apliecina Ancāne.

"Saskaņā ar scenārija attīstību notiek sižetisko līniju maiņa, kā rezultātā seriālā notiek tēlu nomaiņa – līdzšinējo varoņu vietā parādās jauni, kas nes sev līdzi jaunus sižeta pagriezienus," skaidro TV3 pārstāve.

Arī diskusijai par to, kurš īsti pieņēmis lēmumu, neesot pamata – šādu pavērsienu noteikusi sižeta līnijas attīstība, kurā acīmredzot Riharda Muižnieka tēlam gluži vienkārši vairs nav vietas.

"Veiksmīgā sadarbība ar aktieri ir noslēgusies sakarā ar scenārija attīstību, līdz ar to jautājums, kurš pieņēmis lēmumu, ir nevietā," norādīja telekanāla pārstāve.

Foto: Publicitātes foto
Sīkāku informāciju par seriāla varoņu maiņu un notikumu gaitu pagaidām tā veidotāji nevēlas atklāt, bet viens ir skaidrs – skatītājus gaida dažādi pārsteigumi, kas, iespējams, par televizoru ekrānos tik ierastās Ķestera sejas pazušanu neliks pārlieku bēdāties.

"Attīstoties scenārijam, seriāla otrā sezona iegūs plašāku vērienu, jo tajā parādīsies jauni tēli, kuros iejutīsies vairāki sabiedrībā iecienīti aktieri, kas pie TV ekrāniem pieaicinās jaunus skatītājus," prognozē projekta veidotāji.

"Seriāla pamatā ir stāsts, kuram nav ne sākuma, ne beigu, ne turpinājuma. Scenāristi veido tēlus, mēģina padarīt tos skatītājiem tīkamus vai netīkamus. Viņi piedalās tēlu dzīvē, un likumsakarīgi kādam personāžam ir sākums un diezgan ātras beigas. Priekškars aizveras, un man ir lemts aiziet. Bet tas nav fatālisms, seko jauni izaicinājumi," paziņojot par savu aiziešanu no seriāla "Svešā seja", žurnālam "Ievas Stāsti" bija atklājis Ķesteris.

Atgādinām, ka seriāls "Svešā seja", kurā Ķesterim bija uzticēta plastikas ķirurga Riharda Muižnieka loma, pirmizrādi piedzīvoja septembrī telekanālā TV3, aizvietojot milzu skatītāju mīlestību iemantojušo "UgunsGrēku". Projekta otrā sezona pie televīzijas skatītājiem dosies 29. janvārī.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!