Saskaņu mājās var izjaukt sievietes panākumi biznesā. To ēnas puse privātajā dzīvē: daudzi vīrieši necieš, ka viņa partneres mēneša ienākumi ir lielāki, bet labi atalgotu sieviešu mūsdienās kļūst aizvien vairāk.
Problēmas sākas tad, kad partneris statusa ziņā nejūtas līdzvērtīgs savai sievietei. Ja vīrietis “algas deficītu” nevar izlīdzināt citādi, piemēram, ar panākumiem sportā vai ieņemot kādu sabiedriski nozīmīgu un cienījamu amatu, tad viņš bieži izjūt mazvērtības kompleksus. Sajūta, ka viņš ir padzīts no apgādnieka lomas, vīrieti var satraukt tik ļoti, ka nereti izraisa impotenci.

Paradokss: panākumi rada vainas apziņu

Sievietes nereti jūtas kā attiecību krīzes izraisītājas. Rodas vainas sajūta un mēģinājumi partnerim vairāk pakļauties privātajā dzīvē. Šāda attieksme rada liktenīgas sekas: neapmierinātību, strīdus un atsvešināšanos.

Ja partneri nekad nerunā par šo delikāto tēmu, tad attiecības gaida šķiršanās. Tādēļ jārīkojas nekavējoties, kolīdz pamanāmas pirmās neapmierinātības pazīmes. Mierīgi apspriediet izveidojušos situāciju, izvairoties no pārmetumiem.

No kā tev jāuzmanās? Neuzņemies mātes lomu un vienmēr neizrādi tikai sapratni un iejūtību. Dažreiz iedarbīgi ir arī nelieli, stratēģiski izmesti enkuriņi, lai izvairītos no sadursmēm. Saskaitiet visus izdevumus, un noskaidrojiet, kura daļa katram ir jāapmaksā. Neizdod lielākas summas, neinformējot par to partneri.

Katram vajadzētu kopīgajā bankas kontā noteikt daļu, ar kuru var brīvi rīkoties pēc saviem ieskatiem. Lai gan tu nopelni vairāk un varētu atļauties, nepiespied savu partneri uz tādiem kopīgiem pirkumiem, kuriem viņš nepiekrīt.

Jebkurā gadījumā, tev nešaubīgi ir jābūt lepnai par saviem panākumiem darbā un nav jākaunas par saviem ienākumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!