Foto: Vida Press

Latviešu basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis kārtējo reizi parūpējies par prieka brīžiem latviešu faniem. Šoreiz gan tas noticis netieši – pārsteigumu sagādājusi viņa pārstāvētā komanda Ņujorkas "Knicks".

Decembra izskaņā sākās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Visu zvaigžņu spēles balsojums, un malu malās izskan aicinājumi tajā atbalstīt Porziņģi.

Fanus uzrunājusi arī "Knicks" komanda, un ceturtdien publiskotais aicinājums balsot par Kristapu tapis latviešu valodā, sajūsminot basketbolista tautiešus malu malās.

Fani priecājušies gan par to, ka šis ieraksts tapis bez kļūdām, gan par to, ka tādējādi par Latviju tiek atgādināts vairāk nekā diviem miljoniem "Knicks" komandas "Twitter" profila sekotāju un gandrīz sešiem miljoniem "Knicks" fanu feisbukā.

🦄👟👀 Šodien Tavs balsojums par NBA Visu zvaigžņu spēles dalībniekiem tiks skaitīts dubultā, ja nobalsosi šeit: https://t.co/pNvMfgCMpb Balso par Kristapu Porziņģi tagad #NBAVOTE @kporzee pic.twitter.com/bvaCbqAaMc— NEW YORK KNICKS (@nyknicks) January 4, 2018

Nedēļas izskaņā aicinājumam balsot par Porziņģi pievienojies arī aktieris, filmas "Baby Driver" zvaigzne Ansels Elgorts.

Jau vēstīts, ka pagaidām Porziņģis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Visu zvaigžņu spēles balsojumā ieņem ceturto vietu starp Austrumu konferences garajiem spēlētājiem.

Balsis par sev iecienītajiem NBA spēlētājiem var atdod līgas mājaslapā "NBA.com" un aplikācijā "NBA App", kā arī "Twitter", "Facebook", "Google" un pirmoreiz caur "Amazon Alexa".

Šīs sezonas balsojuma jaunieviesums ir dienas, kurās atdotās balsis tiks pieskaitītas dubultā, un vēl nekas nav nokavēts – to varēs darīt arī 11., 12. un 15. janvārī.

Starta sastāvu dalībnieki un komandu kapteiņi kļūs zināmi 18.janvārī, bet rezervisti tiks nosaukti piecas dienas vēlāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!