Foto: AP/Scanpix
20. janvārī apritēs apaļš gadiņš kopš ASV prezidenta Donalda Trampa inaugurācijas, un šī zīmīgā datuma priekšvakarā karstas diskusijas izraisījusi jauna grāmata, kurā izklāstīti šokējoši fakti par Trampu un viņa dzīvi Baltajā namā.

Īpaši lielu satraukumi izraisījis tas, kā grāmatā aprakstītas prezidenta attiecības ar laulāto draudzeni Melāniju, kura, ja var ticēt autoram, bijusi ļoti nelaimīga, kad uzzinājusi, ka kļūs par ASV pirmo lēdiju.

Grāmata "Fire and Fury: Inside the Trump White House" iznāks 9. janvārī. Tās autors ir amerikāņu publicists un žurnālists Maikls Volfs, kurš ievācis gana daudz informācijas un aptaujājis prāvu ļaužu pulciņu, lai uzzinātu Trampa tumšākos noslēpumus.

Neliels grāmatas fragments šonedēļ publiskots izdevumā "New York Magazine". Arī citos ārzemju medijos publicēti vēl neiznākušās grāmatas izrāvumi, un īpaši skandalozā mērcē tie pasniegt britu tabloīdā "The Daily Mail", kas steidz vēstīt par nelaimīgo pirmo lēdiju Melāniju.

Izdevums, atsaucoties uz grāmatu, vēsta, ka Melānija vēlēšanu naktī, kad uzzinājusi, ka viņas vīram paveicies, ļoti pārdzīvojusi. "Melānija izplūda asarās – un ne jau no prieka," grāmatā rakstījis Volfs.

Autors apgalvojis, ka patiesībā arī pats Tramps neesot ticējis, ka viņš kļūs par prezidentu. Visa viņa kampaņa esot bijis veikli pārdomāts triks, lai spodrinātu savas ģimenes slavu un vairotu bagātību, tādēļ liels bijis Donalda paša pārsteigums, kad viņš aptvēris, ka amerikāņi nudien viņu atbalsta.

Tramps esot pārliecinājis Melāniju, ka viņš noteikti nekļūs par prezidentu, tāpēc sieva piekritusi spēlēt viņam līdzi un iesaistījusies šajā afērā.
Foto: AFP/Scanpix
Grāmatā teikts, ka Melānija nekad nav vēlējusies kļūt par pirmo lēdiju un, kad Trampa kampaņa izrādījusies visai veiksmīga, no visas sirds cerējusi, ka viņš tomēr neuzvarēs. Tāpat arī Volfs rakstījis, ka prezidents un viņa kundze Baltajā namā neguļot vienā istabā – katram esot sava guļamistaba.

Tiesa, Baltais nams pilnībā noliedzis runas, ka Melānija vēlēšanu naktī būtu raudājusi un bēdājusies. Preses dienests uzsvēris, ka Volfa radītajai grāmatai veikalā pienāktos vieta zinātniskās fantastikas žanra daiļliteratūras plauktiņā.

"Piedaloties grāmatas, kuru var raksturot kā nožēlojamu tabloīdu fikciju, tapšanā izpaužas viņu skumjie un izmisīgie mēģinājumi būt svarīgiem," Baltā nama preses sekretāre Sāra Hakabija Sandersa teikusi par cilvēkiem, kas snieguši informāciju Volfam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!