Foto: DELFI
Šovā "Lauku sēta" lielu popularitāti iemantoja enerģiskā uzņēmēja Vita Taube, bet pēc dalības televīzijas projektā viņas dzīve apgriezās kājām gaisā – attiecības ar šovā iepazīto Intaru, kura dēļ jauniete bija pametusi biznesu un dzīvi Rīgā un devusies uz Madonu, izjuka, bet pašu Vitu emocionālie pārdzīvojumi noveda slimnīcā.

Ilgāku laiku par Vitas gaitām nekas nebija zināms, un pēc liekas publicitātes šova zvaigzne nerāvās, bet šonedēļ sociālajos tīklos ievērību guvis kādas māmiņas pieredzes stāsts – ar Vitas Taubes vadīto studiju "Jump In" bijusi vienošanās par Ziemassvētku vecīša ciemošanos bērnudārzā, bet pēdējā brīdī radušās problēmas.

"Šogad bērnudārza pēdējā Ziemassvētku eglīte mums, audzinātājām un bērnudārza darbiniekiem atmiņā paliks uz ilgu!

Īsi sakot: pasūtīts Ziemassvētku vecītis, ar visām dāvaniņām. Nauda pārskaitīta.

Šodien: eglīte notiek, gaidām Vecīti. Bērni skaisti sagatavojuši savus Kosmiskos Ziemassvētkus. Prieki gan bērniem, gan vecākiem. Seko info, ka Vecītis esot sastrēgumā un bērni var doties mazliet atpūsties uz grupiņu. Un info mums – Vecītis esot cietis avārijā ar mašīnu. Ok, esam gatavi doties pie Vecīša, lai vismaz dāvanas paņemtu, jo bērni taču nesapratīs...

Tālākais info jau izsmeļošāks – Vecītim dāvanu nemaz nav, neesot pat samaksāts par pašu Vecīša būšanu. Ok, ātri reaģējošie skrien uz veikalu pēc saldumu paciņām. Pa ceļam tiek sastapts Vecītis, avārijas nav, paciņu nav, nekā nav.

Rezultāts: Vecītim palicis žēl bērnus, tomēr ieradās. Priekšnesums ļooooti īss, bet nu ok, vismaz atnāca. Paciņas no lielveikala, taču bērni priecīgi!

Nevienam nav noslēpums, ka šis ir gada ražīgākais un ienesīgākais laiks tieši Vecīšiem.

Esiet uzmanīgi, lai nesanāk kā mums! Protams, vēl cīnīsimies, lai atgūtu naudu," feisbukā vecāku vārdā vēsta Aija Brauna.

"Tā kā nekādi neizdodas rast kompromisu un atgūt samaksāto naudu, nav jēga slēpt galveno vaininieku! Tā ir Vita Taube ar savu "Jump In" studiju, kurā tiek piedāvāts lēkāt bumbās un tā tālāk.
Jā, tā Vita ir tā pati, kura šovasar lēkāja "Lauku sētā"," atklājusi Brauna.

"Delfi Izklaidei" māmiņa precizē, ka pasākums notika 19. decembrī kādā no Pļavnieku bērnudārziem, kā arī atklāj – par Ziemassvētku vecīša viesošanos un paciņām vecāki "Jump In" studijai samaksājuši 122 eiro.

Foto: DELFI
Vita, "Delfi Izklaidei" skaidrojot notikušo, neslēpa – ar šo pasākumu patiešām bijušas problēmas, bet viss tikšot atrisināts.

"Visu pārdzīvojumu dēļ es divus mēnešus nebiju Rīgā, un šajā laikā studijas administratore ir sataisījusi lielas nepatikšanas," skaidro Vita. Viņa pie "Jump In" vadīšanas grožiem atgriezusies decembra sākumā, bet par aprakstīto bērnudārza pasākumu viņa uzzinājusi tikai dienu pirms tā norises.

"Administratore bija slēpusi un izdzēsusi šīs sarakstes," savu versiju par notikušo atklāj uzņēmēja. Viņa gan bijusi gatava situāciju atrisināt – sarunājusi Ziemassvētku vecīti, bijusi jau ceļā pie bērniem, bet dāvanām, kā stāsta Vita, "fiziski pietrūkusi nauda". Pa ceļam notikusi nelaime, par kuru sīkāk gan uzņēmēja nevēlas stāstīt, bet beigu beigās vecītis ieradies bērnudārzā un novadījis pasākumu.

"Pēc pasākuma es atvainojos vecākiem un solīju atgriezt naudu, bet tagad ir sākušās raganu medības. Normāli cilvēki man raksta privāti, bet viduslaiku cilvēki izvēlas šādu ceļu. Viņi vienkārši atriebjas," izskanējušo apsūdzību skaidro Vita, vairākkārt uzsverot – ar vecākiem ir panākta vienošanās un, kad būs līdzekļi, viņu samaksātā nauda tiks atgriezta.

Tiesa, šis nav pirmais gadījums, kad cilvēki publiski dalās nelāgā pieredzē, ko pieddzīvojuši, sadarbojoties ar Vitu. Pati uzņēmēja gan steidz uzsvērt – ja viss, ko par viņu raksta internetā, atbilstu patiesībai, viņa nevarētu turpināt darboties izklaides jomā.

"Cilvēki runā par lietām, kuras nezina. Ja tā būtu taisnība, es jau sen sēdētu cietumā, nevis septiņus gadus darbotos pasākumu rīkošanā," sarunā ar "Delfi Izklaidi" norāda Vita, kura arī publiski izplatījusi aicinājumu privāti pieteikties tos, kuri viņas prombūtnes laikā sadarbojušies ar "Jump In" studiju un guvuši nelāgu pieredzi.

"Diemžēl man bija jādodas prom uz ārstēšanos, jo nebiju darbspējīga. Divas nedēļas mocījos sāpēs un pavadīju daļējā gultas režīmā, un vēlāk sekoja rehabilitācija, lai spētu atgriezties.

Studijai nodarīti lieli zaudējumi, pazudusi nauda un dažas mantas, dzēsti e-pasti, slēpti dažādi saraksti/grafiki, tajā skaitā ar visiem izbraukuma pasākumiem, kas bija paredzēti decembrī," par divu mēnešu laikā notikušo vēsta Vita.

"Šobrīd notiek tas, kas bija paredzams – darbinieki izmantoja manu pagātnes pieredzi un uzticību, lai uz mana vārda noveltu visas nelikumīgās darbības. Un to attaisnotu, ka rīkojušies ''vadītājas vārdā''. Kas nav taisnība! Jā, es varbūt esmu naiva un pārāk uzticos cilvēkiem, lai uzkāptu ''uz tā paša grābekļa'' trešo reizi, bet es neesmu ne zagle, ne krāpniece, kā tas tiek apgalvots. Šobrīd daudzi izmanto manu publicitāti, lai uzgāztu dubļus uz galvas vēl vairāk, jo piedalījos TV šovā – bet lai jau cilvēkiem tiek kāds prieciņš," rezumē uzņēmēja un atklāj – šobrīd notiek izmeklēšana, lai sauktu pie atbildības īstos vaininiekus.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!