Foto: Publicitātes foto
6. janvārī pulksten 18.30 VEF Kultūras pilī Raimonds Pauls, Mārtiņš Brauns, jauniešu koris "Balsis" un daudzi citi ieskandinās Latvijas valsts simtgadi lielkoncertā "Saules mūžu Latvijai!".

Lielkoncertā mūsu valsts un tautas likteņstāsts tiks izstāstīts, kopā vijot Latvijas simtgadnieku – mūsu valsts vienaudžu – dzīvesstāstus video projekciju formātā ar tautā labi zināmiem, kā arī notikumam īpaši komponētiem skaņdarbiem. Koncerta muzikālo programmu atskaņos maestro Raimonds Pauls, maestro Mārtiņš Brauns, JVLMA simfoniskais orķestris diriģenta Jāņa Puriņa vadībā, jauniešu koris "Balsis", diriģenta Inta Teterovska vadībā, vīru koris "Frachori", jauktais koris "Fēnikss", tautas mūzikas grupa "Laimas Muzykanti" un citi. Lielkoncerta režisore – Inga Tropa.

Latvijas simtgade ir viens no nozīmīgākajiem pagrieziena punktiem un sasniegumiem mūsu valsts vēsturē, nozīmīgākais aiz valsts dibināšanas un neatkarības atgūšanas. Tautai šis ir brīdis, kad jāapdomā padarītais un jānosprauž jauni mērķi, šis ir ceļa pieturas punkts un vienlaikus zīme, ka droši jādodas tālāk.

Repertuārs, ko veidojuši koncertuzveduma producents Aldis Lazdiņš, mākslinieciskais vadītājs diriģents Ints Teterovskis un mūziķis Artūrs Uškāns, atklāj šo simboliskās ceļa zīmes ideju, kas vienlaikus liek atskatīties uz pagātni un domāt par mūsu nākotni. Programmā iekļautas gan latviešu tautasdziesmu apdares mūsdienīgās aranžijās, gan latviešu komponistu darbi, kas nu jau kļuvuši par klasiku, gan arī īpaši šim notikumam komponēti jaundarbi. 6. janvārī VEF kultūras pilī pirmo reizi izskanēs Mārtiņa Brauna orķestrim un jauktajam korim komponētais skaņdarbs "Kā putni dzied!".

Biļetes – "Biļešu paradīze" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!