Foto: LETA/AFP/Scanpix/LETA

Katru gadu starptautiskā dziesmu konkursa "Eirovīzija" aizkulisēs izskan aizdomas, ka kāda dziesmiņa ir ļoti līdzīga jau agrāk tapušai kompozīcijai, un šogad aizdomu ēna krīt pār skatuves mākslinieces Jenny May kompozīciju "Soledad", kurā daudzi mūzikas entuziasti saklausījuši līdzību ar puertorikāņu mūziķa Luisa Fonsi megahitu "Despacito".

Šonedēļ tika izziņoti to izpildītāju un muzikālo apvienību vārdi, kas februārī mērosies spēkiem Latvijas Televīzijas rīkotajā konkursā "Supernova". Par ceļazīmi uz "Eirovīziju" cīnīsies 21 dziesma, un vismaz pagaidām vislielāko ievērību izpelnījies Jenny May iesniegtais skaņdarbs, kas daudziem šķiet pārsteidzoši līdzīgs lipīgajam ballīšu hitam "Despacito".

Līdzību starp abām dziesmām pamanījuši gana daudzi – gan ziņu portālu komentētāji, gan sociālo tīklu lietotāji, gan rūdīti "Eirovīzijas" fani ne tikai Latvijā, bet arī ārvalstīs.

Jenny May dziesmu, kuras radīšanā roku pielikuši vēl četri komponisti, iespējams noklausīties "YouTube" tīklā, un komentāru sadaļā skaņdarba analīzei klāt ķērušies ne tikai Latvijas mūzikas klausītāji, bet arī "Eirovīzijas" fani no citām valstīm.

Interneta eksperti teju vienprātīgi lēmuši – Jenny May "Supernovā" startēs ar plaģiātu, kas mats matā izklausās pēc Luisa Fonsi "Despacito".

Savukārt daži ārzemnieki steiguši arī norādīt, ka viņus skumdinot ne tikai skaņdarba līdzība ar vispasaules megahitu, bet arī Jenny May spāņu valodas zināšanas, vājā izruna un "Soledad" neveiklā lirika.

Arī "Eirovīzijas" eksperts Edgars Bāliņš, kuru "Twitter" tīklā uzrunājis Edmunds Novickis, taujājot, vai "Dženija nevelk uz plaģiātu", apstiprinājis – par "Soledad" līdzību ar "Despacito" vīpsnā starptautiskā dziesmu konkursa fani visā Eiropā.

"Par to smejas visi "Eirovīzijas" fani – mums ir viena dziedātāja, kura cer uz to, ka neviens Eiropā nav dzirdējis "Despacito"," norādījis Bāliņš.



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!