Foto: Publicitātes foto/DELFI

Starp dedzīgāk apspriestajiem pašmāju TV projektiem šoruden ierindojies telekanāla "STV Pirmā!" šovs "Caur ērkšķiem uz...", kurā skatītāji iepazina desmit dažādus pārbaudījumus pārdzīvojušas sievietes.

Lai gan pats projekts guvis pretrunīgu vērtējumu, ne vienai vien dalībniecei tas palīdzējis uzlabot dzīves apstākļus. Starp viņām ierindojama arī piecu bērnu māte Daiga, kurai atvases atņemtas.

Projektā "Caur ērkšķiem uz..." viņa piedalījās, lai pietuvotos savam dzīves lielākajam sapnim – atgūt bērnus –, un tagad, vairākus mēnešus pēc filmēšanas beigām, Daiga atzīst, ka soli pa solim tuvojas sapņa piepildīšanai.

Pēc šova viņa sākusi strādāt Dailes teātra kafejnīcā un ar šādu dzīves pavērsienu ir ļoti apmierināta.

Foto: DELFI
"Es jau kopš septembra strādāju Dailītē par bufetnieci. Darbā visforšākais ir tas, ka tas ir mans sirds darbiņš – kādreiz es strādāju kafejnīcā, un bija ļoti smagi, kad, sākoties krīzei, biju pēc likuma liekā un mani atlaida," "Delfi Izklaidei" stāsta Daiga.

Nokārtojušās arī citas dzīves jomas. "Viss soli pa solim virzās uz priekšu – tiku pie dzīvoklīša, sadarbojos ar sociālo dienestu. Man ir pats foršākais sociālais darbinieks, kāds vien var būt – cilvēks, kurš nevis nosoda un kritizē, bet tiešām palīdz," priecīga par to, kā uzlabojusies dzīve, ir Daiga.

Viņa atzīst – savu lomu gaišajā nākotnes ainā spēlē arī dalība "Caur ērkšķiem uz...".

Foto: DELFI
"Protams, ka piedalīšanās šovā palīdzēja. Atkal atradu savu pazudušo es, no jauna noticēju saviem spēkiem un tam, ka es varu visu," atzīst pievilcīgā tumšmate.

Arī darbu viņa atradusi, pateicoties šovam – filmēšanās laikā dalībnieces tur ik pa laikam pusdienojušas, un Daiga, kā pati saka, bijusi tik uzbāzīga, ka savam tagadējam priekšniekam taujājusi, vai nav kāda brīva darba vieta. Ar laiku tā arī atradusies, un sieviete ir pateicīga, ka tagad viņai ir darbs, kas ļoti patīk.

Projekta ietvaros atklātais Daigas stāsts bija šāds – viņa ilgi pacieta vīra vardarbību un neuzticību, līdz beidzot vienā dienā viņu pameta un kopā ar bērniem pārcēlās uz dzīvi Rīgā. Daigai bija vienai jāapgādā bērni, tāpēc viņa daudz strādāja un bieži nebija mājās. Šis fakts nepalika nepamanīts kaimiņu modrajām acīm, kuri iesniedza sūdzību bāriņtiesā, un Daigai bērnus atņēma.

Zaudējot bērnus, Daigai pazuda arī pamats zem kājām – sieviete sāka lietot alkoholu un narkotikas. Kad uzdzīve mierinājumu nesniedza, Daiga nolēma doties peļņā uz ārzemēm, lai iekrātu naudu un varētu atgūt bērnus. Diemžēl plānotos iekrājumus Daigai neizdevās izveidot. Pirms dalības šovā viņa nesen bija atgriezusies dzimtenē ar lielu apņēmību sakārtot dzīvi un atgūt bērnus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!