Foto: DELFI

Ceturtdienas, 23. novembra, vakarā Dailes teātrī norisinājās par tradīciju kļuvusī "Spēlmaņu nakts" balvu pasniegšanas ceremonija, kurā tika godināti pašmāju teātra dzīves labākie un talantīgākie pārstāvji.

Kad balvas bija izdalītas un svinīgā ceremonija beigusies, pasākuma apmeklētāji turpināja svinēt. Pēc oficiālās ceremonijas teātrī norisinājās līksma ballīte, kurā pulcējās aktieri, režisori un citi ar teātra dzīvi saistīti ļaudis.

Banketa viesi tika priecēti ar uzkodām un dzērieniem, un daudzi kopā sanākšanu izmantoja, lai papļāpātu ar kādu sen neredzētu kolēģi vai paziņu. Vēlāk uz skatuves kāpa grupa "Labvēlīgais tips", un tad arī sākās jestri danči.

Jau vēstīts, ka šogad "Spēlmaņu nakts" ceremonijā īstu triumfu piedzīvoja Liepājas teātrī iestudētā kustību izrāde "Precības", kas pēc Nikolaja Gogoļa komēdijas motīviem tapusi Krievijas režisora un horeogrāfa Sergeja Zemļanska vadībā. Uzvedums saņēma balvas astoņās kategorijās, tajā skaitā arī "Gada izrāde Latvijā".

Savukārt par labāko aktrisi tika atzīta Indra Briķe, bet labākā aktiera godā tika celts Rihards Jakovels. Ar visiem laureātiem iespējams iepazīties šeit.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!