Foto: Vida Press

Lielbritānijas karaliene Elizabete II un princis Filips 20. novembrī svinēja svētkus – šajā datumā apritēja 70 gadi, kopš abi ir precējušies. Kā jau tas ierasti notiek ar britu karalisko ģimeni, pāra kāzu jubileja mudinājusi gaismā celt senus pagātnes noslēpumus.

Publiciste un rakstniece Ingrīda Suarde, kura ir viena no ievērojamākajām karaliskās ģimenes pārstāvju dzīves dokumentētājām, Elizabetes un Filipa kāzu gadadienas gaidās sarakstījusi jaunu grāmatu "My Husband and I: The Inside Story of 70 Years of Royal Marriage", kurā iztirzāta pāra ilgā laulība, un autore atklājusi – tajā bijuši gan kāpumi, gan kritumi.

Dažādi britu mediji naski atstāstījuši grāmatā izlasāmos noslēpumus par karaliskā pāra laulību, un ziņu virsraksti vēstīja, ka princis Filips savai sievai bijis neuzticīgs un iesaistījies dēkās ar daudzām slavenām sievietēm, kuru vidū bijušas arī karalienes tuvākās draudzenes.

"The Mirror", atsaucoties uz grāmatu, ziņo, ka Filipa mīļāko vidū bijušas tādas zināmas sievietes kā aktrise Pata Kirkvuda, TV ētera personības Keitija Boila un Sūzena Barantesa, kura ir Filipa un Elizabetes dēla prinča Endrjū bijušās sievas Sāras Fērgusones māte, un vēl daudzas citas dāmas.

Tiesa, baumas par to, ka Filips savulaik krāpis sievu, publiskajā telpā cirkulējušas gadiem ilgi, tomēr karaliskā ģimene šīs runas nekad nav komentējusi.

Tāpat arī jāatzīmē, ka jaunajā grāmatā uzskaitītajām dēkām nav nekādu neapgāžamu pierādījumu, bet Filipam piedēvētie grēki tāpat izraisījuši lielu ažiotāžu.

Jāatzīmē, ka arī britu rakstniece un biogrāfe Sāra Bredforda 2004. gadā apgalvoja, ka Filipam bijušas dēkas ar citām sievietēm. "Karaliene to ir pieņēmusi. Viņa uzskata, ka tāda vienkārši ir vīriešu daba," tolaik vēstīja publiciste.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!