Foto: Vida Press

Amerikāņu aktieris un austrumu cīņu meistars Čaks Noriss šoruden sūdz tiesā vairākas veselības aprūpes kompānijas – asa sižeta filmu zvaigzne uzskata, ka viņa sieva Džena ārstu nolaidības dēļ saindējusies ar ķimikālijām, kas tiek izmantotas magnētiskās rezonanses skenēšanā.

"The Washington Post", atsaucoties uz sūdzību, kas aizvadītajā nedēļā iesniegta Sanfrancisko augstākajā tiesā, vēsta, ka gadolīnijs, kas magnētiskās rezonanses skenēšanā tiek izmantots kā kontrastviela, nogulsnējies Dženas ķermenī un izraisījis nopietnas veselības problēmas – viņa piedzīvojusi neizturamas sāpes un dedzinošu sajūtu viscaur savā ķermenī. Viela radījusi neatgriezeniskus postījumus viņas organismā.

Norisu ģimene no vairākiem veselības aprūpes uzņēmumiem pieprasa 10 miljonu ASV dolāru lielu kompensāciju, jo neviens pirms tam viņus neesot brīdinājis par iespējamajiem riskiem.

"Pēdējos gados es visu savu uzmanību esmu veltījis Dženas veselībai. Un tagad mēs strādājam kopā, lai runātu par magnētiskās rezonanses kontrastvielu apdraudējumiem," "The Washington Post" šonedēļ sacījis Noriss.

Tiek vēstīts, ka gadolīnijs, kas tiek injicēts pacientam, kā kontrastviela magnētiskajā rezonansē ik gadu tiek izmantota vairāk nekā 300 miljoniem pacientu visā pasaulē. Šī ķīmiskā viela skenēšanas laikā palielina orgānu, asinsvadu un citu audu redzamību, ļaujot ārstiem labāk redzēt dažādas novirzes, piemēram, audzējus.

Norisi savā apsūdzībā apgalvojuši, ka Džena pēc vairākām skenēšanām sākusi izjust dedzinošas sāpes visā ķermenī, piedzīvojusi spēcīgus drebuļus, kā arī tirpšanu un vājumu. Tāpat arī teikts, ka procedūras nodarījušas bojājumus viņas nierēm.

Pāris uzsvēris – ja kāds viņus būtu brīdinājis par iespējamajiem riskiem, netiktu pieļauta gadolīnija izmantošana.

Izdevums "Hello" vēsta, ka Džena pirmo injekciju saņēmusi 2013. gadā. Kopš tā laika viņas veselība strauji pasliktinājusies, un Čaks Noriss atlicis malā savu karjeru, lai aprūpētu sievu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!