Foto: Kadrs no video
To, ka Latvijā dzīvo ne tikai lieli dziedātāji, bet arī dejotāji, šonedēļ apliecinājis 11 gadus vecais Edgars Grope no Rīgas, kurš veiksmīgi startējis telakanāla "НТВ" šovā "Tu esi super! Dejas" ("Ты супер! Танцы").

Telvīzijas konkursā-sociālajā projektā piedalās bērni un pusaudži no Krievijas un bijušajām Padomju Savienības valstīm. Dalībnieku dzīvesstāsti ir skarbi – lielākā daļa no viņiem dažādu iemeslu dēļ ir palikuši bez vecāku aprūpes. Iemesli, kāpēc tā noticis, ir dažādi – slimības, alkohols, vardarbība, nelāgas apstākļu sakritības un traģiski negadījumi.

Arī rīdzinieks Edgars, kā vēsta projekta mājaslapa, dzīvo bērnunamā, lai gan zēna vecāki ir dzīvi. Video vizītkarte, kas tapusi šovasar, atklāj – puisēns bērnunamā dzīvo pusgadu, bet cer atgriezties pie saviem vecākiem. Māte zēnu arī apciemo, bet tēvs strādā ārzemēs un viesis zēnā cerību, ka pēc atgriešanās ņems dēlu pie sevis.

"Viņa ir laba," par savu mammu stāsta pats Edgars un zina teikt – viņa vecākiem ir vēl gads, "lai labotos".

Pēc sava deju priekšnesuma enerģiskais puisēns žūrijas locekļiem arī atklāja, ka dejošanu apguvis pašmācības ceļā.

Zēns aizrāvies ne tikai ar ielu dejām, bet arī ar velosportu, parkūru un peldēšanu, bet viņa dzīves sapnis ir redzēt pasauli, un to Edgars cer īstenot ar dejošanas palīdzību. Pirmais solis uz to ir sperts – dalība šovā "Tu esi super!" sākta cerīgi, izpelnoties trīs žūrijas locekļu atbalstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!