Foto: Privātais arhīvs
Rudens ir pašā briedumā, un vasaras drānas jau sen kā noglabātas skapja tālākajā stūrī. Tagad savu uzvaras gājienu piedzīvo silti džemperi, mēteļi, zābaki un aksesuāri, kas silda pirkstus, ausis un kaklu.

Lai sekotu aktuālajām rudens stila tendencēm, nebūt nav jātērē nauda par dārgiem modes žurnāliem. Iedvesmu iespējams smelties sabiedrībā zināmo ļaužu "Instagram" foto blogos, un, lai neapjuktu daudzo pašpasludināto modes ekspertu burzmā, piedāvājam jums aplūkot piecus, mūsuprāt, labus piemērus, no kuriem pašpikot, kas šoruden jāvelk mugurā, ja gribi tikt pamanīts.

Jauneklīga sievišķība

Foto: Instagram.com/leldelietaviete/
Dažādu televīzijas raidījumu un pasākumu vadītāja Lelde Lietaviete ikdienas garderobē labprāt kombinē sievišķīgo klasisku ar sportisko stilu.

Neatņemama Leldes stila sastāvdaļa šoruden ir sporta apavi, kas tiek vilkti kopā gan ar kleitām un svārkiem, gan legingiem un biksēm.

Savukārt viņas sievišķību palīdz izcelt skaisti aksesuāri – cepures, gredzeni, auskari un somiņas, – kā arī nepārspīlēts grims, kurā ar dažādiem spilgtiem toņiem īpaši izceltas tiek lūpas.

salut! 👩🏼‍🎨 #cosmoshoppingnight #mountgay #joiedevivre

A post shared by Lelde Lietaviete (@leldelietaviete) on Oct 14, 2017 at 6:56am PDT

it's a match! 💙 . . . #lavenderlove #tvpresenter #adidaslatvija #lavender #naturewalk photo: @hiimkriss

A post shared by Lelde Lietaviete (@leldelietaviete) on Oct 4, 2017 at 12:07pm PDT

Detalizēta elegance

Foto: instagram.com/silovamaija/

Savukārt šarmantās žurnālistes Maijas Silovas "Instagram" foto blogs ir piesātināts ar jaunākajām modes tendencēm un savā krāšņumā var konkurēt ar visstilīgāko glancēto modes žurnālu stila lapām.

Arī Silova šoruden nesmādē sportisko stilu, kas tiek kombinēts ar klasiku, un viņas foto blogā pie katras bildītes iespējams izlasīt detalizētu un smalku aprakstu ar apģērbiem, kas viņai ir mugurā, un jaunākajām rudens tendencēm.

Savukārt viens ir pavisam skaidrs – šoruden sievietēm modē ir beretītes. Zem tām galvu labprāt silda un no vēja sargā sargā arī Silova.

Pēc mūsu diskusijas par Latvijas pilīm un muižām, izvēlējos aizbraukt uz Ēdoles pili (skat.📸 galeriju) Pirmkārt, maršruts Rīga -Kulīdīga man ir īpaši mīļš💛, otrkārt, man gribējās aplūkot pili, kurā baronu Bēru dzimta ir dzīvojusi 13 paaudzēs. Atrodoties senā pilī, gids kļūst par vakardienas un šodienas starpnieku🌈 Ar lielu interesi vienmēr klausos teikas un nostāstus, jo manuprāt, tās ir pasakas pieaugušajiem, kuras katru reizi ļauj vaļu iztēlei☄Un nav tik būtiski vai tieši tā ir bijis patiesībā. Drīzāk, vienmēr tirda ziņkāre kā tās ir radušās, to mistiskais pirmsākums. Ieejot jebkurā pilī-jāļaujas citai realitātei🍃💫💭 Kur viss ir maģisks, kur anfilādē vari ieraudzīt pils spoku vai vismaz baronu Beisiku, kurš neskatoties uz cienījamo vecumu pavada pils viesus un vērīgi klausās gides Aijas stāstā. Pārliecinājies, ka viss vai lielākā daļa atbilst patiesībai - uz brīdi iesnaužas🐱💤 Der atzīmēt, ka patīkams pārsteigums bija @edolespilskrogs 🍽 laipni&garšīgi - mājas virtuve, kas iederas pils atmosfērā🖼 Atpakaļceļā vakariņām izvēlējos #goldingenroom Kuldīgā, moderna vieta ar plašu ēdienkarti, kur atrodama pat kumelīšu kūka🌼 ar Kuldīgas ziedu medus saldējumu👌 гид Айя и барон Бейсик🐈 провели экскурсию по живописному замку Эдоле, призрак Сибиллы в этот раз не появился 🕊 read stories on the walls of history🏰 #tvpresenter #autumnvibes #edolespils #kuldiga #chihaircare #farouksystems #chibaltic #manssamsung #galaxys8 + #riga #latvia

A post shared by Maija Silova (@silovamaija) on Oct 1, 2017 at 2:37am PDT

🍳cepu-cepu-cepurīti🎩👄 rudens ,,karstākais" aksesuārs - vintāžas cepures (nav nekāds pārsteigums, jo viens no r/z trendiem ir vintāža, 70. gadu modes atsauces un noskaņa vinila plašu pavadījumā), kaut arī šīs sezonas absolūtais ,,grāvējs"🍒 ir ,,pastnieka" cepure, beretes joprojām ir gatavas iekļauties prakstiski jebkura stila garderobē👩‍🎨 Beretes pirmsākumi ir meklējami militārajā stilā, bet šodien tās daudziem asociējas ar romantiku un sievišķību. Savukārt, pastnieka cepure ar nadzeni ir vairāk provokatīva, draiska un tieša👠👊💯 Lai pavisam neieslīgt romantikā, šoreiz berete ar ,,pīrsingu"🐃 батл винтажа и экстра модных тенденций -начался!✔ Хотя по законам жанра-они должны остаться вместе 💑 Ведь в этом сезоне винтажные вкрапления и есть актуальное направление👏 Что бы не впадать в прелесть, стоит их разбавлять экстра модными акцентами🆕️ pattern you can combine with 1☆2☆3☆4☆5☆6☆7 - everything 🏁 tees and blouses, hoodies and sweaters🐏, flats and heels💃day or night, dark or blonde😂 #tvpresenter #hairstyle #autumnvibes #suit #blackandwhite #chihaircare #chibaltic #farouksystems #manssamsung #galaxys8 + #riga #latvia

A post shared by Maija Silova (@silovamaija) on Sep 27, 2017 at 1:50am PDT

Kombināciju māksla

Foto: F64

Televīzijas raidījumu vadītāja un producente Grēta Gorjučko šoruden mirdz kā krāšņa puķe. Viņas stils izstaro sievišķīgu un šarmu.

Grēta nekad nav slēpusi – viena no viņas lielākajām kaislībām ir kurpes. Šoruden viņa izvēlas ne tikai sievišķīgus augstpapēžu apavus, bet arī sportiskas kedas, un fakts, ka tik daudz Latvijas zvaigžņu šoruden dod priekšroku ērtām botām, liecina – šo tendenci noteikti ir vērts ieviest arī savā garderobē.

Tāpat arī neatņemama Grētas šī rudens stila odziņa ir ādas jaciņa, kas tiek kombinēta gan ar kleitām un augstpapēžu kurpēm, gan biksēm un kedām.

Fashion has taken all over the city. Even the cafe windows. 👀 #pfw #stoptosayhi #everybodyisinparis

A post shared by Greta Gorjucko (@greetagarbo) on Oct 2, 2017 at 7:19am PDT

Modes kokteilis

Foto: DELFI

Latvijas "Instagram" modele Agnija Grigule ir pirmā, kura uzvelk mugurā to, kas pēc laika būs modē, tāpēc ir vērts palūkoties viņa foto blogā, ja gribas nošpikot jaunākās tendences.

Agnijas blogs ir īstens modes kokteilis, kurā kaut ko sev atradīs ikkatrs – gan tie, kuriem ikdienā patīk sportiskais šiks, gan tie, kuri priekšroku dod elegancei, un arī tie, kuriem svarīgi ir uzvilkt mugurā to, kas šobrīd skaitās visstilīgākais.

Arī Agnija šoruden izvēlas beretes. Tāpat arī neatņemama viņas tēla sastāvdaļa ir uz pleciem uzlikts mētelis, saulesbrilles, sievišķīgas, nelielas somiņas un lakatiņi, kurus iespējams ne tikai glīti sasiet ap kaklu, bet arī izmantot kā matu lenti.

21st century Snow White 🍎

A post shared by a g u c c i f o x 🌹a g n i j a (@agnijagrigule) on Oct 19, 2017 at 1:16am PDT

lately all my clothes from vintage stores, but rocking in them like they're Celine 🍩👔👜 (clothing in this post cost 3€ in total) 💳

A post shared by a g u c c i f o x 🌹a g n i j a (@agnijagrigule) on Oct 18, 2017 at 12:20am PDT

wish it was my outfit for #pfw , but i'm stuck in construction city RIXY 🚜👠

A post shared by a g u c c i f o x 🌹a g n i j a (@agnijagrigule) on Sep 26, 2017 at 10:18am PDT

Topošajām māmiņām

Foto: instagram.com/kechups/

Savukārt topošajām māmiņām labs piemērs, no kura pamācīties, kā ģērbties gaidību laikā rudenī, ir televīzijas raidījuma vadītāja Ketija Šēnberga.

Arī Ketija nēsā bereti, un tas tikai kārtējo reizi apliecina – šis ir aksesuārs, kas šoruden ir modes tendenču topa augšgalā.

Neatņemama Ketijas stila sastāvdaļa gaidību laikā ir sporta apavi, kuriem iespējams pieskaņot visu – sākot ar sievišķīgām kleitām un mežģīnēm, beidzot ar biksēm un legingiem.

Fall🍁 #4ofus #ootd #week29 #fujiframez #fujixt2 #šēnbergiceļo

A post shared by Ketija Senberga (@kechups) on Oct 2, 2017 at 9:39am PDT

🍄 #adidaslatvija #EQT #redisthenewblack #aw17 #dressscandinavian #friday #lookoftheday #autumn17

A post shared by Ketija Senberga (@kechups) on Sep 22, 2017 at 4:33am PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!