Foto: Vida Press

Kopš smeldzīgā mīlas stāsta "Titāniks" nonākšanas uz lielajiem ekrāniem ir pagājuši 20 gadi, bet tās skumjais noslēgums vēl aizvien daudziem neliek mieru un liek izteikt dažādus minējumus, vai patiesi aktiera Leonardo Dikaprio atveidotajam Džekam bija jāmirst.

Amerikāņu zinātnieks, astrofiziķis un šova "StarTalk" vadītājs Nīls Degrass Taisons nesen nācis klajā ar savu versiju par Džeka skumjo dzīves izskaņu – viņš apstrīd šāda scenārija atbilstību reālajai cilvēka rīcībai.

Intervijā izdevumam "Huffington Post" Taisons vērsis filmas fanu uzmanību uz to, ka cilvēka dabiskais izdzīvošanas instinkts nebūtu ļāvis Džekam tik viegli padoties un samierināties ar neizbēgamo nāvi ledainajā ūdenī – tāds cīnītājs kā šis varonis būtu vairāk pacenties, lai nonāktu blakus mīļotajai Rouzai uz salīdzinoši drošā plosta.

"Vienalga, vai tas izdotos, vai nē, bet es mēģinātu vairāk nekā vienu reizi. Nav tā, ka cilvēks izmēģina vienreiz un tad nodomā: "Ā, tas nedarbojas. Tad es vienkārši nosalšu līdz nāvei ūdenī." Izdzīvošanas instinkts ir daudz spēcīgāks. It īpaši šajā varonī. Viņš taču ir izdzīvotājs, vai ne?" par Džeka likteni spriedis zinātnieks.

Britu mediji vēsta, ka Taisonam būs iespēja šo savu šaubu pilno pieņēmumu apspriest arī ar filmas "Titāniks" režisoru Džeimsu Kameronu, jo viņš būs viens no zinātnieka vadītā šova "StarTalk" jaunās sezonas viesiem.

Iespējams gan, ka jautājums pa Džeka likteni filmas režisoram ir pamatīgi apnicis. Nesen, atbildot uz prātuļojumiem par to, ka Dikaprio varonis bijis vien Keitas Vinsletas varones iztēles auglis, viņš strikti paziņoja, ka uz durvīm gluži vienkārši nebija vairāk vietas un punkts.
Foto: Vida Press
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!