Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Pēc tam, kad oktobra sākumā par seksuālu vardarbību tika apsūdzēts ietekmīgais Holivudas producents Hārvijs Vainstīns, daudzas aktrises un modeles saņēmušas drosmi runāt par seniem pašu piedzīvotiem uzbrukumiem. Viņu pulkam pievienojusies arī Rīza Viterspūna.

Uzrunā "Elle Women" pasākumā Holivudā, kuru Viterspūna apmeklējusi kopā ar savu 18 gadus veco meitu, aktrise atzinusi – 16 gadu vecumā viņa piedzīvojusi seksuālu uzbrukumu. Vaininieks bijis kāds režisors, bet aģenti un producenti Viterspūnu mudinājuši par notikušo klusēt.

Ar pusaudzes gados piedzīvoto incidentu gan Viterspūnas nelāgā pieredze nav beigusies – arī vēlākajos gados viņa daudzkārt cietusi no seksuālas uzmākšanās un vardarbības.

"Es izjūtu lielu riebumu pret režisoru, kurš man uzbruka, kad es biju 16 gadus veca, un es ļoti dusmojos uz aģentiem un producentiem, kuri lika saprast, ka no klusēšanas ir atkarīgs mans darbs. Un es vēlētos, lai varētu jums teikt, ka tas bija vienīgais incidents manā karjerā, bet diemžēl tā nav," izdevums "The People" citē aktrises teikto.

Viterspūna arī atzinusi – publiski runāt par piedzīvoto viņu pamudinājuši pēdējo dažu dienu laikā dzirdētie stāsti, ar kuriem dalījušās citas kinoindustrijā strādājošās sievietes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!