Pirms pieciem gadiem 18. oktobra rīts sākās ar neaizmirstamiem prieka mirkļiem – tīmeklī bija nonācis spraigs video ar divu jauniešu ķīviņu kādās Rīgas kopmītnēs.

Frāze "Huļi bļoda ir netīra?" no Rīgas Amatniecības vidusskolas kojās notikušā ķīviņa vēl aizvien ir palikusi daudzu atmiņā, un ar to konkurēt, šķiet, var tikai šovasar izskanējusī skaudrā ielu drifteru "advokāta" Edžas atziņa TV3 raidījumam "Bez Tabu" – "Ja beha lido, tad nav ko te staigāt!".

Netīrās bļodiņas skandāls gan nepalika bez sekām – līdz ar valsts mēroga atpazīstamību tapa arī zināms, ka video galvenais varonis Rihards šī atgadījuma dēļ izmests no kojām, bet citas mācību iestādes kopmītnēs viņam vieta nav atradusies. Tiesa, par tālākajiem "huļi džeka" ceļiem nekādas informācijas vairs nebija un ar laiku interese par viņu dabiski izzuda.

Neilgi pēc video kļūšanas par vietējā mēroga sensāciju žurnālā "Ir" Riharda neparasti savaldīgais kaimiņš Oskars bija atklājis detaļas par ķīviņa iemeslu – viņš daudz apspriesto bļodiņu izmantojis divas reizes, bet pēc otrās lietošanas nav paguvis to nomazgāt.

"Mēs arī iepriekš ņēmām viens otra pārtiku un traukus. Jā, toreiz neizmazgāju pēc brokastu pārslām, kas mēdz pieķept," satraucošās detaļas žurnālam "Ir" atklāja Oskars, kurš bija absolūtā neizpratnē par to, kā šis, viņaprāt, trulais video varēja kļūt tik populārs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!